Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.09.2019 00:25

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, analiză pe finanțările nerambursabile


A A

Proiectele europene, verificate la sânge

Proiectele europene, verificate la sânge

*Finanțările de la Uniunea Europeană au fost verificate la sânge, iar analiza a fost expusă de reprezentanții forului județean administrativ în detaliu

*Conducerea CJD a ținut să precizeze și faptul că situația implementării proiectelor cu fonduri europene este similară la nivel regional și național, iar stadiul derulării acestora este atent monitorizat de instituțiile finanțatoare

 

V.A.

 


 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a făcut recent o serie de precizări în legătură cu proiectele europene derulate de CJD, menite să clarifice situația acestora. Astfel, finanțările nerambursabile de la Uniunea Europeană au fost verificate la sânge, iar analiza a fost expusă de reprezentanții forului județean administrativ într-un comunicat de presă detaliat, din care redăm, punctat, situația fiecăruia dintre proiectele vizate, în rândurile următoare:

1. Dezvoltarea infrastructurii de transport județean, prin modernizarea DJ 720, DJ720 B, DJ711 și DJ101 B, pe traseul limita județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, SMIS 117822. Pănâ în luna aprilie a acestui an, graficul de implementare era depășit fizic cu 12 luni, toate activitățile proiectului fiind blocate (Proiect tehnic nefinalizat și implicit neavizat de OI - Sud Muntenia achiziția de lucrări nedemarată) sub coordonarea administratorului public al județului, Ionut Săvoiu. După luna aprilie 2019, conducerea CJD a făcut eforturi pentru deblocarea și repunerea în termene a proiectului (PT finalizat și avizat de ADR în data de 28.06.2019, achiziția de lucrări demarată). Activitățile proiectului se desfășoară conform termenelor din graficul de implementare, fără întârzieri, cu termen de finalizare a proiectului 31.12.2022.

2. Documentația de atribuire pentru contractul ce are ca obiect Execuție lucrări de restaurare și conservare în vederea realizării obiectivului de investiții „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște” (cod SMIS: 116464) a fost publicată pentru prima oară în SICAP în data de  20.05.2019. În data de 12.06.2019 a avut loc deschiderea ofertelor, procedura de achiziție fiind anulată automat în SICAP, nefiind depuse oferte. Documentația de atribuire pentru contractul ce are ca obiect Execuție lucrări de restaurare și conservare, în vederea realizării obiectivului de investiții „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești, prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domneasca din Târgoviște” a fost publicată pentru a doua oară în SICAP, în data de  16.07.2019. În data de 27.08.2019, a avut loc deschiderea ofertelor și s-a prezentat un singur ofertant a cărui garanție de participare nu a fost valabilă la data limită de depunere a ofertelor. Procedura de atribuire a fost anulată, în data de 09.09.2019. Procedura de achiziție publică va fi reluată, după expirarea termenului legal de depunere a contestației. Activitățile proiectului se desfășoară conform termenelor din graficul de implementare, fără întârzieri, cu termen de finalizare a proiectului 31.12.2023

3. Reabilitarea, modernizarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, SMIS 120580. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 27.03.2019. Activitățile proiectului se desfășoară conform termenelor din graficul de implementare, fără întârzieri.

4. Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, SMIS 123705. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 27.03.2019. Activitățile proiectului se desfășoară conform termenelor din graficul de implementare, fără întârzieri. Mentionăm că ciclul de implementare al proiectelor este unul complex, cu un orizont de timp de 4 – 5 ani de la data semnării contractului de finanțare, până la finalizarea proiectului. Proiectele mai sus menționate, din exercițiul financiar 2014-2020, urmăresc un calendar al activităților de implementare precis și monitorizat de OI și AM POR, similar proiectelor din exercițiul financiar 2007 – 2013. Dintre acestea enumerăm câteva proiecte a căror realizare se înscrie în cele spuse anterior: 1. „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Dâmbovița SMIS: 11993, contract de finanțare semnat în data de 08.09.2010, proiect finalizat 08.01.2015. 2. Centrul multifuncțional de resurse și servicii pentru adulți cu handicap Dâmbovița SMIS: 20917, contract de finanțare semnat în data de 05.10.2011, proiect finalizat în data de 05.02.2015.  3. Lucrări de modernizare a infrastructurii SC Moreni Parc Industrial SA, SMIS 6434, contract de finanțare semnat în data de 11.05.2010, proiect finalizat în data de 11.09.2015.  4. Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea / modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblul Brâncovenesc Potlogi SMIS: 14652, contract de finanțare semnat în data de 15.04.2011, proiect finalizat în data de 31.06.2016. 5. Reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnice pentru creșterea potențialului turistic al Peșterii Ialomiței din Masivul Bucegi, județul Dâmbovița, SMIS: 16929, contract de finanțare semnat în data de 04.05.20112, proiect finalizat în data de 04.09.2015.

 

Situația proiectelor europene în Dâmbovița, similară cu cea de la nivel național

 

Situația implementării proiectelor cu fonduri europene este similară la nivel regional și național. Stadiul derulării acestora este atent monitorizat de instituțiile finanțatoare, AM POR și OI. La nivelul Regiunii Sud Muntenia pe Axa 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională/ Prioritatea de investiție 6.1.- Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, sunt depuse 12 proiecte, din care doar două au semnate contractele de lucrări stadiul  fizic de execuție fiind de 0%. Stadiul implementării proiectelor din exercițiul financiar 2014 – 2020, la nivel național, este anevoios deoarece contractele de finanțare au fost semnate la faza DALI și nu la faza PT, ca în exercițiul financiar 2007-2013, fapt ce conduce la întârzieri în realizarea proiectelor. În forurile special abilitate de monitorizare a absorției de fonduri europene constituite la nivel național (CMPOR) și regional (CPDR) s-au propus deja măsuri privind întâmpinarea întârzierilor în exercițiul financiar viitor prin creșterea gradului de maturitate al proiectelor.

„Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița dorește să aducă în atenția opiniei publice situația la zi a proiectelor implementate de Direcția Programe Europene, în scopul eliminării oricăror speculații și a comentariilor rău-voitoare, lansate în spațiul public și care nu aduc niciun beneficiu locuitorilor județului Dâmbovița. Astfel de acțiuni nu fac decât să boicoteze eforturile depuse de Consiliul Județean Dâmbovița, în sensul realizării de proiecte cu finanțare europeană, orice informație denigratoare putând conduce la sporirea neîncrederii finanțatorilor, a investitorilor, încetinirea sau blocarea absorbției de fonduri europene și, în consecință, îngreunarea procesului de dezvoltare a județului nostru. În încheiere, subliniem că nu ne propunem ca perioada rămasă până la alegeri să se transforme într-un joc de tenis cu pase interminabile și lovituri tăioase, care nu fac onoare instituțiilor pe care le reprezentăm și nici nu ne dorim să decredibilizăm actul administrativ, în detrimentul bandajării unor orgolii rănite prin conflicte artificial construite și false acuzații. Considerăm că lupta politică ar trebui să rămână în spațiul politic și nu să interfereze cu interesele cetățenilor acestui județ”, a ținut să precizeze, printr-un comunicat de presă, Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dâmbovița nu are cazuri confirmate de coronavirus
Concediul medical și indemnizația de carantină
Ședința CLM, cu toate proiectele aprobate
Groapa de gunoi a Europei: țara Mioriței
Fondurile pentru programele de sănătate, luate la bani mărunți
Direcția Agricolă Dâmbovița, cu ochii pe înstrăinarea terenurilor agricole
Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi
Trei unități școlare au suspendat cursurile din cauza gripei!
Noi investiții pe zona de infrastructură educațională
Proiectul de depistare a tuberculozei a ajuns și în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Groapa de gunoi a Europei: țara Mioriței

Este de necrezut, dar, la noi mioriticii, totul este posibil, chiar și de a ne transforma patria într-o ladă de gunoi a Uniunii Europene, și nu numai. De fapt, adevărații vinovați pentru asta sunt politicienii noștri bravi în trădarea lor. Care trădare?

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale