Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.07.2019 00:21

Conducerea CJD, propuneri concrete la ședința pe Sud-Muntenia ce a vizat...


A A

Proiectele europene, sub monitorizare la nivel regional

Proiectele europene, sub monitorizare la nivel regional

❚ Comitetul de Monitorizare pe Programul Operațional Regionala fost găzduit de Regiunea Sud Muntenia, județul Dâmbovița fiind reprezentat de președintele CJD, Alexandru Oprea ❚ Șeful județului a susținut necesitatea existenței, pe viitorul exercițiu financiar, unei axe, respectiv a unei linii de finanțare pentru stațiunile turistice nou înființate, dar a militat și pentru creșterea rolului consiliilor județene în accesarea fondurilor europene.


VIOLETA STANCIU

 


 

La începutul acestei luni, mai exact pe 4 iulie, președintele CJD, Alexandru Oprea a participat, la Pitești, la Comitetul de Monitorizare pe Programul Operațional Regional, comitet care a fost găzduit de Regiunea Sud Muntenia! Scopul principal al întâlnirii a fost analiza activităților derulate, la nivel național, pe toate cele 13 axe de pe Programul Operațional Regional. La eveniment au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Fondurilor Europene și ai Ministerului Dezvoltării Regionale. În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, dar și cu cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale, președintele CJD, Alexandru Oprea a susținut necesitatea existenței, pe viitorul exercițiu financiar, unei axe, respectiv a unei linii de finanțare pentru stațiunile turistice nou înființate... De asemenea, reprezentantul conducerii județului a militat și pentru creșterea rolului unităților administrativ teritoriale județene în accesarea fondurilor europene... „pentru că observăm un transfer de la nivelul județean către nivelul municipalităților și al orașelor, ceea ce nu rezolvă în totalitate problemele”.

„S-a discutat despre necesitatea unor relocări între axe și mă refer aici la cele pentru IMM-uri, la transferul tehnologic...”

„Pentru viitorul exercițiu de programare s-a spus foarte clar că proiectele mature, adică acele proiecte pe care există parte de proiectare, există avize, există documentații tehnico-economice întocmite să fie preluate pentru finanțare pe viitorul exercițiu financiar. Vorbesc de acele proiecte care nu au beneficiat de finanțare pe actualul exercițiu și aici ne referim la ceea ce înseamnă axa pe drumuri, pentru că fondurile alocate au fost insuficiente, iar la nivelul județului Dâmbovița mai avem cel puțin 2-3 proiecte care ar putea beneficia de finanțare pentru a îmbunătății infrastructura rutieră. De asemenea, în ceea ce privește axa pe educație vreau să vă spun că solicitările și gradul de depunere al solicitărilor este undeva la 400% față de fondurile alocate. Eu sper ca toate acele proiecte care au fost întocmite la nivelul administrațiilor publice locale din județul Dâmbovița, cele care nu intră la finanțare pe actualul exercițiu bugetar, să poată primi finanțare. De asemenea s-a discutat despre necesitatea unor relocări între axe și mă refer aici la cele pentru IMM-uri, la transferul tehnologic... Aceste lucruri, până la Comitetul de monitorizare viitor care va avea loc în luna octombrie, la Craiova, în Regiunea Sud - Vest, se vor clarifica și vom avea o ideea clară. În ceea ce mă privește, în discuțiile cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, cu cei ai Ministerului Dezvoltării, am susținut necesitatea ca pe viitorul exercițiu financiar să existe o axă, o linie de finanțare pentru stațiunile turistice nou înființate, pentru că nu există decât această posibilitate de a asigura dezvoltare decât procesând fonduri comunitare. De asemenea am solicitat ca și entitățile pe care vremelnic le reprezentăm noi, ca președinți de Consilii Județene, să fie avute în vedere, pentru că observăm un transfer de la nivelul județean către nivelul municipalităților și al orașelor, ceea ce nu rezolvă în totalitate problemele și mă refer aici la axa dedicată mijloacelor de transport ecologice care se adresează într-adevăr municipalităților, dar nu a avut în vedere zona peri urbană pe care o deservește, să spunem, un operator de transport”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea, în cadrul unei recente conferințe de presă.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Talciocul politic
Proiecte comune Primăria Târgoviște– CJ Dâmbovi ța
Drumul Mall – UM Gară, în plină asfaltare
A înflorit a 52-a "Crizantemă"
Reabilitare în forță a Pieței Tricolorului
Târgoviștea, în top 5 național la rectificarea de buget
Cu coada ochiului, la bâlciul deșertăciunilor
Celulele de gunoi de la Titu și Aninoasa
Nucleara moțiune…
Grupare criminală destructurată de Poliția Dâmbovița și DIICOT


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate
Editorial

Talciocul politic

Sunt imun la toate cântecele de sirenă ale tuturor formațiunilor politice aflați în aceste zile, aș zice vremuri de restriște națională, într-o bătălie nenorocită pentru, așa cum este cunoscută prin clasica imagine mioritică și sintagmă oripilantă, „Ciolanul Puterii”.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale