Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2023 00:14

Primarul Târgoviștei anunță...


A A

Proiecte majore pentru dezvoltarea turismului local

Proiecte majore pentru dezvoltarea turismului local

Turismul a reprezentat mereu o prioritate pentru administrația publică locală târgovișteană! Astfel, sunt pregătite trei proiecte de anvergură la acest capitol, iar primarul Daniel Cristian Stan spune că acestea nu vor duce doar la îmbunătățirea activități turistice în oraș, dar și la confortul târgoviștenilor. Este vorba despre Pacul Chindia, care va intra într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul va fi demarat pe fonduri europene, iar valoarea acestuia va fi undeva la 35 de milioane de lei.

De asemenea, edilul șef a anunțat un alt monument istoric că va intra în reabilitare. Pe lângă „Poarta Dealul – Vânătorilor” va mai fi reabilitat și „Șanțul și Valul Cetății”. Conducerea Primăriei Târgoviște spune că investiția va fi una impresionantă, în cadrul căreia vor fi amenajate parcuri și pistă pentru biciclete, iar monumentul istoric târgoviștean își va recăpăta culoare de odinioară. Valoarea acestui proiect se va ridica la suma de aproximativ 90 de milioane de lei, bani nerambursabili.

 „Nu doar Poarta Dealul – Vânătorilor va intra în restaurare, în zona respectivă vor fi demarate și alte proiecte de natură să îmbunătățească turismul local. Este vorba și despre Parcul Chindia, care va fi reabilitat. Aproximativ 35 de milioane vor fi investiți pentru acesta, tot pe fonduri europene. Un alt monument istoric important care va fi restaurat este «Șanțul și Valul Cetății», care reprezintă poate cel mai important proiect derulat  la nivelul municipiului Târgoviște de punere în valoare a potențialului turistic pe care orașul îl are, alături de intervențiile de la «Curtea Domnească» din Târgoviște. Proiectul de restaurare al «Șanțului și Valului Cetății» va fi în valoare de 90 de milioane de lei, cu precizarea că sunt bani nerambursabili, bani care intră în municipiul Târgoviște și care vor transforma o zonă de aproximativ 61.000 de metri pătrați într-o zonă foarte frumoasă, într-o zonă pe de-o parte amenajată peisagistic integral, pe de altă parte, foarte multe vestigii istorice refăcute, așa cum arăta Valul Cetății în perioada în care a fost construit. Sigur, acesta a suferit și multe intervenții. Vor fi refăcute inclusiv palisadele. Va fi un proiect de natură să contribuie la creșterea activității turistice a municipiului Târgoviște, fără a mai vorbi despre nivelul de confort pentru târgovișteni, deoarece va fi și pistă pentru biciclete, vor fi parcuri, vor fi alei pietonale, vor fi refăcute porțiile, în măsura în care va fi posibil”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ministrul Afacerilor Europene la români
Parc fotovoltaic în municipiul Târgoviște
Sprijin pentru instituții sociale din Dâmbovița
Terenurile de tenis din zona Parcului Chindia, în vizorul CJD
Directorul ROMARM, contestat de liderul sindical Constantin Bucuroiu
Zelenskiada (II)
Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale