Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.09.2016 00:25

Incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană,


A A

Proiecte europene îndrăznețe pentru Târgoviște

Proiecte europene îndrăznețe pentru Târgoviște
Transportul public de persoane de la Târgoviște, la un pas de a deveni în totalitate ecologic

❚ Echipa administrativă a municipiului a gândit proiecte în valoare de 108 milioane de euro și, imediat ce va fi posibil, este pregătită să atragă fonduri importante și să rezolve problemele atât pe linia de eficientizare energetică, cât și pe cea de infrastructură educațională și transport public ecologic ❚ Potrivit primarului municipiului Cristian Stan, unul dintre cele mai importante proiecte este cel privind achiziționarea de autovehicule ecologice și construirea infrastructurii necesare transportului public ecologic ❚ Pe linie educațională, municipalitatea are proiecte pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea cu fonduri europene a mai multor instituții de învățământ din Târgoviște, de la Colegii Naționale, licee, școli gimnaziale, grădinițe, până la creșe ❚ Totodată, există proiecte pe partea de dezvoltare locală, sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate, la care se adaugă modernizarea și reabilitarea Parcului Mitropoliei și a Pieței Tricolorului

ANA MARIA POPESCU

 


 

Primăria Târgoviște, pregătită să acceseze fonduri externe pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ! Chiar dacă în ceea ce privește fondurile europene la nivel național este o harababură totală, echipa administrativă a municipiului reședință de județ a gândit proiecte în valoare de 108 milioane de euro și este pregătită să atragă fonduri importante și să rezolve problemele existente atât pe linia de eficientizare energetică, cât și pe cea de infrastructură educațională și transport public ecologic. La un pas de… revoluția ecologică în transportul public Potrivit primarului Cristian Stan unul dintre cele mai importante proiecte pe care îl va implementa în municipiu, imediat ce va fi posibil, este cel privind achiziționarea de autovehicule ecologice și construirea infrastructurii necesare transportului public ecologic. Este vorba despre achiziționarea din bani europeni a 35 de mijloace de transport în comun, construirea de stații de alimentare a mașinilor din 10 în 10 kilometri și construirea a cel puțin două depouri pentru aceste autovehicule electrice. În momentul în care acest proiect va fi implementa, din Târgoviște vor dispărea complet microbuzele folosite pentru transportul public de persoane, acestea nu vor mai avea acces în oraș, ci vor rămâne „garate” undeva la periferie.

„Pe Axa 4, care se adresează municipiilor reședință de județ, discutăm despre proiectul cu transport public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice și construirea infrastructurii necesare transportului electric, inclusiv stații de alimentare a automobilelor electrice. Din acest proiect am avut o primă prezentare din partea unui consultant și cred eu că proiectul este unul foarte interesant, vizează stații de încărcare în stațiile de autobuz din municipiul Târgoviște, se încarcă undeva în 30-40 de secunde, autonomie de 10 kilometri. Modalitatea mi s-a părut foarte eficientă și probabil vom avea un proiect de asemenea factură în municipiul Târgoviște, vreo 35 de mijloace de transport în comun achiziționate, noi, ecologice, două depouri, astfel încât transportul public să fie exclusiv ecologic, asta înseamnă ca celelalte mijloace de transport să fie practic oprite la intrarea în Târgovi ște. Mai avem un proiect tot pe această Axă, care vizează modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public, asta înseamnă că străzile pe care circulă mijloacele de transport public urmează să fie reabilitate și modernizate, undeva la 10 kilometri putem accesa noi pe acest proiect. De asemenea avem facilitarea accesibilității în zona Curții Domnești, în drumul nou al centurii, Strada profesor Cornel Popa, pentru creșterea nivelului de siguranță și eficiență în circulația și exploatarea rețelei de transport. (…) Ca o completare la proiectul privind transportul public, pe Fondul de Mediu un proiect separat care vizează câteva parcări cu stații de încărcare pentru autovehicule electrice în municipiul Târgoviște și mă gândesc undeva în zona Complexului de Natație și în alte zone unde ar putea să fie utile asemenea facilități.”, a explicat primarul Cristian Stan.

Unități de învățământ, modernizate, reabilitate sau extinse

Pe lângă acest proiect îndrăzneț, municipalitatea va reabilita, moderniza și extinde cu fonduri europene mai multe instituții de învățământ din Târgoviște, de la Colegii Naționale, licee, școli gimnaziale, grădinițe până la creșe care au nevoie de intervenție pentru ca cei mai mici dintre locuitorii municipiului să beneficieze de condiții moderne de studiu.

„Pe Axa 3, pe zona de eficiență energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale, discutăm de blocurile de locuințe, noi avem un proiect care vizează eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public în Târgoviște, proiect care vizează reabilitarea și consolidarea Liceului Tehnologic Constantin Brâncoveanu, proiect care vizează Liceul Tehnologic Nicolae Mihăiescu, eficientizarea energetică prin reabilitarea și consolidarea Școlii Gimnaziale Ioan Alexandru Brătescu Voinești. De asemenea, avem un proiect similar pe Grădinița cu program normal Carmen Silva și pentru Grădinița cu program prelungit Nr. 1 Târgoviște”, a precizat edilul de la Târgoviște.

Tot pe partea de educație, proiectele sunt deosebit de ambițioase și vizează foarte multe unități de învățământ:

„Mai avem pe investiții în educație, Măsura 4.4, reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale Grădinița Nr.8 Târgoviște și Creșa Nr.8 Târgoviște. Alte proiecte ar fi pe dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității pe sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate, deci avem construire locuințe sociale în zonele sărace din municipiul Târgoviște și refacerea infrastructurii rutiere și edilitare în zonele sărace ale municipiului Târgoviște, două proiecte de aproximativ 6,2 milioane de euro. Pe zona investiției în educație și formare avem câteva proiecte interesante și aș spune aici reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Colegiul Economic Ion Ghica, Grădinița Nr.13, Școala Nr.1 Vasile Cârlova, Școala Nr.6, Școala Nr.8, Școala Nr.10, Școala Nr.13 Matei Basarab, Creșa Nr.13. Pe Ordonanța 28 deja trecute prin Consiliul Local avem construirea unei săli de sport la Colegiul Național Constantin Carabela, bază sportivă la Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu, modernizarea și echiparea amfiteatrului de la Liceul de Arte Bălașa Doamna, modernizarea și reabilitarea Parcului Mitropoliei, Piața Tricolorului din Târgoviște.”, a completat primarul municipiului.

Cartodrom și Skate Park

Și pentru că târgoviștenii au nevoie și de alternative pentru petrecerea timpului liber, primarul municipiului reședință de județ, Cristian Stan, a anunțat că în vecinătatea Complexului Turistic de Natație va fi amenajat un teren pentru carting, dar și un patinoar:

„Pe prioritatea de investiții 4.2, tot pe Axa 4, reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație, pentru că la Complexul de Natație vrem să dezvoltăm un proiect de natură să formeze o unitate funcțională cu Complexul de Natație și cu Cartodromul, deja am demarat procedurile de achiziție, în vecinătatea Complexului de Natație vom avea un Cartodrom. De asemenea urmează să se construiască și un Skate Park în Târgoviște”, a dezvăluit primarul Cristian Stan.

Toate aceste sunt proiecte trecute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Târgoviște și reprezintă proiectele prioritizate, valoarea totală a acestora fiind de 108 milioane de euro. Totodată, primarul Cristian Stan a subliniat:

„Sigur că avem și o listă mai lungă a acestor proiecte, cu proiecte de rezervă, urmând ca acestea să fie implementate în funcție de alocările financiare pe care le vom putea accesa. Sunt proiecte foarte ambițioase, proiecte pe care le vom implementa împreună cu actuala echipă a Primăriei Târgoviște și cu Consiliul Local Municipal Târgoviște”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale