Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2022 00:19

Ieri, președintele CJD, în vizită pe teren


A A

Proiecte europene de amploare la Pucioasa

Proiecte europene de amploare la Pucioasa

*Este vorba despre proiectele „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa” și „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, pe care administația locală din orașul de pe Valea Ialomiței le implementează cu fonduri europene

 

Stadiul lucrărilor a două dintre cele mai mari investiții aflate în curs de realizare, în domeniul sanitar în orașul Pucioasa, a fost ieri, 16 noiembrie 2022, analizat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, și administratorul public al județului, Cristian Avanu. Este vorba despre proiectele „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa” și „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, pe care administația locală din orașul de pe Valea Ialomiței le implementează cu fonduri europene.

Ambele proiecte, în valoare totală de aproximativ 43.000.000 de lei, vor da șansa locuitorilor din această zonă de a beneficia de investigații și tratamente medicale de bună calitate, realizate chiar în orașul Pucioasa.

În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa”, în valoare de peste 32.200.000 de lei, sunt prevăzute următoarele lucrări: înlocuirea acoperișului în șarpantă cu unul în terasă și hidroizolarea acestuia; reabilitarea interiorului spitalului; modernizarea tuturor instalațiilor; reabilitarea termică a anvelopei; înlocuirea sistemului de încălzire cu unul independent din punct de vedere energetic (pompe de căldură, panouri fotovoltaice).

În ceea ce privește „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 10.700.000 de lei, lucrările prevăd reabilitarea, refuncționalizarea și dotarea celor 3 tronsoane de clădire ce alcătuiesc Ambulatoriul integrat.

În cadrul vizitei, președintele Corneliu Ștefan l-a felicitat pe primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, pentru modul în care sunt realizate aceste două proiecte, în colaborare cu echipa primăriei: „Mă bucur că, alături de primarul orașului Pucioasa, am putut să constat că două proiecte din domeniul sanitar sunt implementate cu respectarea obligațiilor contractuale asumate. Chiar dacă repet ce am spus și cu alte prilejuri, sănătatea dâmbovițenilor este una dintre prioritățile mele. După cum se știe, și în municipiul Târgoviște se lucrează intens la extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, la construirea unui corp nou al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență. Este important ca, în întreg județul nostru, unitățile sanitare să beneficieze de lucrări de modernizare și dotare, astfel încât populația să aibă acces mai ușor la serviciile medicale de care are nevoie. Îl felicit pe primarul Constantin Ana și pe echipa alături de care lucrează!”.

Tot ieri, președintele Corneliu Ștefan s-a aflat și pe șantierul de lucrări de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din orașul Pucioasa, unde se lucrează la amenajarea curții unității de învățământ. Practic, acestea sunt ultimele lucrări realizate în cadrul proiectul mare de consolidare, reabilitare și modernizare a liceului. Au fost refăcute împrejmuirea liceului și pavajul, au fost amenajați cei 1.300 mp de spații verzi existenți în curte și s-au plantat 20 de arbori. Urmare a implementării acestui proiect, Colegiul Național ,,Nicolae Titulescu" din orașul Pucioasa s-a transformat într-o unitate de învățământ modernă și primitoare pentru elevii din Pucioasa și localitățile limitrofe.

 

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște
Târnosirea Bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale