Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.02.2016 23:21

Finanțările prin Programul Operațional 2014-2020, întoarse pe toate fețele de administrația târgovișteană


A A

Proiecte de 22 milioane de euro pentru infrastructura educațională

Proiecte de 22 milioane de euro pentru infrastructura educațională
Cel mai mare proiect, de 5 milioane euro, vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Colegiul Economic „Ion Ghica”

❚ Pe listă la reabilitare se află trei grădinițe, două creșe, trei școli și Colegiul Economic ❚ Pe lista de rezervă sunt în așteptare liceele tehnologice „Constantin Brâncoveanu” și „Nicolae Mihăescu” ❚ Dintre unitățile preșcolare, cel mai important proiect, de 2,4 milioane de euro, vizează Grădinița nr. 8, a doua ca număr de copii la nivel național, niciodată însă supusă unor investiții de anvergură

ANA MARIA POPESCU

 


 

Planuri de reabilitare și modernizare a instituțiilor de învățământ cu fonduri europene! Primăria Târgoviște intenționează ca în actualul exercițiu financiar bugetar european să acceseze fonduri importante pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a mai multor școli, grădinițe, creșe și licee tehnologice din municipiul reședință de județ.

Municipiul Târgoviște se regăsește în topul celor mai mari grădinițe din țară, după numărul de copii înregistrați în evidențele instituțiilor de învățământ preșcolar, însă la Grădinița Nr. 8, căci despre ea este vorba, nu s-au făcut niciodată investiții de anvergură pentru îmbunătățirea condițiilor educaționale. Acesta este motivul pentru care această unitate se află acum în fruntea listei cu proiecte pe care autoritățile publice locale intenționează să le implementeze cu fonduri externe în următorii ani. Pe lista scurtă de investiții cu fonduri europene se mai află și Grădinița Nr. 16, Creșa Nr. 8, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Grădinița Nr. 13, Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul”, Școala Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, Școala Nr. 13 „Matei Basarab”, Creșa Nr. 13. Pe lista de rezervă, conducerea Primăriei Târgoviște mai are alte două proiecte care ar putea să fie implementate din economiile care se fac pe Porgramul Operațional 2014-2020, respectiv reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Liceele Tehnologice „Constantin Brâncoveanu” și „Nicolae Mihăescu”.

Sume însemnate pentru unități de învățământ de la Târgoviște

Valoarea proiectelor pe care municipalitatea vrea să le implementeze cu fonduri europene este de câteva zeci de milioane de euro.

„Pe Axa 4, prioritatea investițională 4.4, investiții în educație, discutăm de realizarea câtorva investiții importante, precum reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale Grădinița Nr. 8 Târgoviște, este a doua grădiniță ca și număr de copii din România, o grădiniță care nu a făcut obiectul unor asemenea lucrări de anvergură. Este vorba despre un proiect în valoare de 2,4 milioane de euro. De asemenea, reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale Grădinița Nr. 16 Târgoviște, reabilitarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale Creșa Nr. 8 Târgoviște. Posibilitățile de accesare fonduri pe această Axă sunt limitate, dar infrastructura educațională are și o axă dedicată, este vorba de Axa 10, investiții în educație și formare, inclusiv formare profesională. Aici intenționăm să accesăm șase proiecte importante, până în 2018 trebuie să semnăm contractele de execuție. Vizăm reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Colegiul Economic «Ion Ghica», un proiect cu o valoare estimată de 5 milioane de euro, la Grădinița Nr.13 - proiect în valoare de 1,4 milioane de euro, la Școala Nr. 6 «Tudor Vladimirescu» - proiect în valoare de 4,5 milioane de euro, la Școala Nr. 8 «Mihai Viteazu» - proiect cu o valoare estimată de 3,7 milioane de euro, la Școala Nr. 13 «Matei Basarab» - proiect în valoare de 4,7 milioane de euro, la Creșa Nr. 13 - un proiect în valoare de 700.000 euro, cu mențiunea că pe această Axă, ca și proiect de rezervă, mai avem reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale la Liceul Tehnologic «Constantin Brâncoveanu» și la Liceul Tehnologic «Nicolae Mihăescu». Motivul pentru care ne-am orientat către această zonă a învățământului tehnic constă în faptul că pe Programul Operațional 2014- 2020 nu mai sunt finanțate investițiile în licee teoretice. Spun proiecte de rezervă pentru că pe acest program de finanțare există o alocare inițială, iar dacă până la 31 decembrie 2018 nu sunt semnate contracte de lucrări care să acopere cel puțin jumătate din valoarea alocată, adică cel puțin 16 milioane de euro, pentru unitățile administrativ teritoriale respective banii sunt redistribuiți printr-o procedură competitivă, iar cei care au reușit să atingă acest obiectiv prevăzut în ghidul de finanțare urmează să intre cu noi proiecte la finanțare pe economiile de la celelalte unități administrativ teritoriale. Este un sistem mixt, avem o alocare inițială, iar după aceea, în funcție de gradul de absorbție, se intră pe un sistem competitiv, astfel încât mai pot fi accesate cel puțin 10 milioane de euro la nivelul municipiului Târgoviște”, a explicat primarul interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale