Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.04.2014 08:17

Autorități județene și locale și-au dat mâna într-un...


A A

Proiect social la Dragomirești

Proiect social la Dragomirești
Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială, primăria și Consiliul local Dragomirești, alături de Fundația „Sera”, au făcut front comun pentru

ANA MARIA POPESCU


 

Casă pentru nevoiași! Se întâmplă în localitatea Dragomirești, acolo unde Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, primăria, Consiliul local și Fundația „Sera” au făcut front comun pentru a schimba viața familiei Stegaru.

 

Locuința care se construiește pe terenul pus la dispoziție de administrația locală și cu materiale de construcții venite de la ceilalți parteneri din cadrul proiectului social, se află în plin proces de execuție și va fi finalizată în cel mult două luni, atunci când cei 5 membri ai familiei în cauză vor putea să se mute în locuință nouă și să înceapă o nouă viață.


Un caz care a sensibilizat

Și pentru că ne aflăm în prejma sărbătorilor pascale, copiii familiei Stegaru au primit din partea CJD și DGASPC Dâmbovița îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, dulciuri și alimente pentru o masă îmbelșugată de Paști. Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a subliniat:

„Eu militez pentru reintegrarea copiilor în familia naturală. Cred că asta trebuie să fie soluția finală și cred că avem nevoie de o modificare și a cadrului legislativ care să permită Direcției ca, în contul sumelor pe care le alocăm cu destinația de protecție a copilului, să putem face și asemenea lucruri. Aici lucrăm cu Fundația «Sera» și cu ce recuperăm din diverse lucrări de demolare pe care le facem la locuințele protejate de la Gura Ocniței și de la Pucioasa. (…) Inițiativa a aparținut doamnei director Cristiana Bucur și s-a raliat la această inițiativă și primarul localității care a pus la dispoziție terenul și se va ocupa de lucrările de alimentare cu energie electrică”.

Totodată, directorul DGASPC, Cristiana Bucur, a precizat:

„Noi am mers pe ideea de a păstra copiii în familie, nu a-i băga în sistem. Era un caz care a sensibilizat. Pentru că se apropie sărbătorile, am cumpărat la copilași îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și mâncare. Familia este 24 din 24 prezentă pe acest șantier, nu și-a bătut joc de nimic din ce le-am adus noi, le păzesc noaptea, tocmai pentru că își doresc foarte mult această căsuță”.

Primarul comunei, Dragoș Vlădulescu, alături de consilierii locali, a fost deschis acestei idei:

„Acest proiect înseamnă sprijinirea unei familii nevoiașe, în care sunt 3 copii. Primăria a pus la dispoziția familiei un cămin de casă pe Legea 15/2003, iar printr-o hotărâre a Consiliului Local am disponibilizat 3.000 lei pentru a duce la capăt proiectul tehnic, alimentarea cu energie electrică și alimentarea cu apă. Am sprijinit proiectul și cu forță de muncă”.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale