Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.06.2017 00:16

Potlogi


A A

Proiect pentru salvarea bisericii vechi de la Strâmbeanu

Proiect pentru salvarea bisericii vechi de la Strâmbeanu

❚ Investiția are o valoare de 7,9 milioane lei și vizează Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Pitaru

ANA MARIA POPESCU


Pentru că au înțeles că accesarea fondurilor europene reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea și rezolvarea unor probleme importante ale localităților, autoritățile locale de la Potlogi au decis că a sosit momentul să profite de această ocazie și să întocmească o serie de proiecte pe care să le depună pentru obținerea de finanțare externă. Problemele localității nu sunt deloc puține, iar pentru că bugetul propriu este unul limitat, care nu permite realizarea unor investiții de anvergură, edilul localității, Nicolae Catrina, și-a propus să obțină cât mai multe fonduri pe filieră europeană sau guvernamentală pentru soluționarea unor probleme care de multă vreme își așteaptă rezolvarea.

Este și cazul bisericuței vechi de la Strâmbeanu, care de sute de ani rezistă timpului și vremurilor și așteaptă ziua în care se vor găsii fondurile necesare pentru a fi salvată de la o degradare iremediabilă. Sunt însă șanse mari ca această bisericuță să intre în reparații și asta pentru că autoritățile locale au întocmit și depus un proiect pe fonduri europene și speră să obțină cât mai curând banii necesari pentru restaurarea acestui lăcaș de cult monument istoric. Proiectul are o valoare de 7,9 milioane lei, iar primarul de la Potlogi își dorește ca acest proiect extrem de important pentru localitate să se bucure de succes.

„Am depus un proiect pentru a accesa fonduri pe Programul Operațional Regional pentru restaurarea monumentelor istorice. Proiectul are o valoare de 7,9 milioane lei și vizează Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Pitaru, de fapt este vorba de cartierul Strâmbeanu, așa cum este cunoscută zona în rândul populației. Este o biserică mică, monument istoric categoria A, un lăcaș de cult construit undeva în jurul anului 1730. În ciuda trecerii timpului biserica a rezistat, deși este crăpată, iar pictura este originală. Chiar s-au făcut niște teste de spălare a picturii și au ieșit foarte bine pentru că nu a fost restaurată sau îndreptată pictura de când a fost bisericuța construită. Este vorba de bisericuța care se află pe drumul spre Odobești”, a declarat primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale