Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.12.2023 00:18

Primăria orașului-stațiune are în vedere o investiție de amploare


A A

Proiect pentru parc fotovoltaic la Pucioasa

Proiect pentru parc fotovoltaic la Pucioasa

*„Proiectul prevede construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,2 MW, cu o valoare totală a investiției de 6.569.080,19 lei, finanțată în întregime prin fonduri nerambursabile”, a transmis primarul orașului-stațiune, Constantin Ana

 

Orașul Pucioasa se pregătește să facă un pas semnificativ către sustenabilitatea energetică, depunând ieri un proiect de importanță majoră pentru localitate. Primarul Constantin Ana a făcut anunțul privind proiectul intitulat „Construire parc fotovoltaic necesar autoconsumului oraș Pucioasa, județul Dâmbovița".

Scopul investiției este dezvoltarea unei noi capacități de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile, în special din energia solară. Obiectivul final este susținerea unei economii cu emisii scăzute de carbon și atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC).

„Proiectul prevede construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,2 MW, cu o valoare totală a investiției de 6.569.080,19 lei, finanțată în întregime prin fonduri nerambursabile. Această inițiativă inovatoare va acoperi integral consumul de energie electrică al Primăriei, Spitalului orășenesc, școlilor, Centrului Cultural, viitorului bazin de înot și iluminatului public”, a transmis primarul orașului-stațiune, Constantin Ana.

Finanțarea proiectului vine din partea Ministerului Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României din Fondul pentru Modernizare (MEFM). Durata de implementare a proiectului este stabilită la 12 luni, iar comunitatea din Pucioasa se așteaptă la beneficii semnificative în ceea ce privește sustenabilitatea și economia de energie.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Proteste la orizont, la ușa ROMARM
Undă verde pentru reabilitarea Liceului Voievodul Mircea
Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii
Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să avanseze
Daruri pentru Căminul de bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
Primar de la PSD în cel puțin 5 localități PNL


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale