Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.11.2023 00:12

Primarul Vasile Grădinaru a vorbit despre...


A A

Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu

Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu

Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, a prezentat  stadiul avansat al celor trei proiecte de investiții aflate în derulare în localitatea pe care o conduce. Cele trei inițiative vizează extinderea rețelei de canalizare menajeră, înființarea rețelei de distribuției de gaze naturale și reabilitarea, și asfaltarea unor importante artere rutiere.

Prima dintre acestea, extinderea rețelei de canalizare menajeră în valoare de 5,8 milioane de lei, se desfășoară prin intermediul programului Anghel Saligny. Proiectul, care are indicatori tehnico-economici de 3982 de metri, cuprinde 12 stații de pompare. Potrivit primarului Grădinaru, stadiul lucrărilor este în prezent de aproximativ 80%, cu speranța ca recepția să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

În al doilea rând, edilul șef a menționat demersurile privind înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Raciu, un proiect estimat la peste 37 de milioane de lei. Documentația necesară a fost deja întocmită și depusă tot prin programul Anghel Saligny, însă finanțarea încă nu a fost aprobată. Vasile Grădinaru a subliniat că demararea procedurilor va depinde de suma de bani alocată pentru acest proiect.

În sfârșit, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, primarul Grădinaru a evidențiat eforturile comune pentru reabilitarea și asfaltarea a 2.536 de metri de străzi. Proiectul, care include trei străzi în satul Raciu, patru în satul Siliștea și două în satul Șuța Seacă, beneficiază de o colaborare 50%-50% între bugetul local și Consiliul Județean. La data de 9 mai 2023, a fost semnat contractul de finanțare, iar până în prezent, 45% din lucrări au fost finalizate.

„Cu această ocazie, vreau să-i mulțumesc domnului președinte, Corneliu Ștefan, pentru susținere, deoarece avem o asociere de 50%-50%, pentru reabilitarea și asfaltarea unor străzi în lungime de 2.536 de metri. Fără sprijinul CJD, ne-ar fi fost foarte greu să ducem la capăt acest proiect”, a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale