Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.04.2018 01:16


A A

PROGRAMUL SLUJBELOR PASCALE OFICIATE DE ÎPS NIFON

PROGRAMUL SLUJBELOR PASCALE OFICIATE DE ÎPS NIFON

Joi, 5 aprilie: DENIA CELOR 12 EVANGHELII - Catedrala Mitropolitană, de la ora 17.30. Apoi, de la ora 20.30, Înaltpreasfinția Sa va binecuvânta deschiderea manifestării “Calea luminii” și va rosti un cuvânt de învățătură. Vineri, 6 aprilie: DENIA PROHODULUI DOMNULUI - Catedrala Mitropolitană, de la ora 19.00. Sâmbătă, 7 aprilie - Duminică, 8 aprilie: Slujba ÎNVIERII DOMNULUI și Sfânta Liturghie - Catedrala Mitropolitană, de la ora 23.45. Duminică, 8 aprilie: SLUJBA A DOUA A ÎNVIERII - Catedrala Mitropolitană, de la ora 12.00. Vineri, 13 aprilie: SĂRBĂTOAREA IZVORUL TĂMĂDUIRII, hramul Mănăstirii Nucet, de la ora 8.00. După săvârșirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfințirea apei sau Aghiasma mică, la locul intitulat “Fântâna de leac”.

LUMÂNĂRILE, ICOANELE ȘI OBIECTELE RELIGIOASE, INSTRUMENTE PASTORAL-MISIONARE

Constatând, în ultima vreme, existența în comerț a numeroase obiecte de cult, inclusiv icoane și lumânări, necorespunzătoare liturgic, facem precizarea că atât producerea, cât și valorificarea acestora se poate face numai cu respectarea legii nr. 103/1992, cu toate modificările și completările ulterioare. De aceea, oricine altcineva (persoană fizică sau juridică), ce desfășoară astfel de activități, ca cele menționate mai sus, se situează în afara cadrului legal. Precizăm că, prin achiziționarea obiectelor de cult și a lumânărilor se susține efortul pastoral-misionar al Bisericii noastre. Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii creștin-ortodocși să le achiziționeze doar de la bisericile parohiale, mănăstirile și magazinele bisericești. BIROUL DE PRESĂComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfântul și slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul, model de credință și de curaj
Monument istoric din Săcuieni, în restaurare
Fonduri norvegiene pentru IȘJ Dâmbovița
Rezultate excepționale la Olimpiada Națională de Dezbatere
Liceul Tehnologic va fi extins și modernizat
Eveniment universitar național la Târgoviște
Reînvie școlile profesionale de meserii?
Dumnezeu este tămăduitorul sufletelor și al trupurilor noastre
IPS Nifon, de 10 ani Mitropolit
Dezastrul examenelor naționale, analizat la sânge


Editorial

"Ein mann, ein wort"? Nein!

GEORGE COANDĂ


Cred că niciodată țara nu a fost sub ape ca la începutul acestei luni. A fost un dezastru national și o tristețe care i-a cuprins pe români într-un zăbranic de durere. Și ploile parcă nu mai conteneau. Acest dezastru m-a determinat să revin, chiar și mai târziu, asupra modului în doi peri în care guvernanții și Cotroceniul au tratat această drama națională.

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale