Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.02.2020 00:18

Potrivit directorului Direcției Agricole Dâmbovița,


A A

Programul de tomate va fi perfecționat

Programul de tomate va fi perfecționat

❚ „Din păcate, micii fermieri nu au înțeles că sprijinul se adresează acelor fermieri care au investit în special pentru a crea microclimatul, astfel încât noi consumatorii să putem să achiziționăm tomate la un preț rezonabil în extrasezon...”

 

VIOLETA STANCIU


Programul de tomate, respectiv sprijinul acordat legumicultorilor care cultivă roșii în spații protejate va continua și în acest an, dar cu unele modificări! Subvenția de stat pentru tomate cultivate în sere și solarii achitată până acum a fost în cuantum de 3000 de euro /ha. Directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran a declarat, în cadrul unei recente conferințe de presă, dar atunci când a fost întrebat de acest subiect, că este foarte posibil ca programul să suporte niște „perfecționări” pe partea de metodologie de lucru, pentru că foarte mulți fermieri nu au înțeles că sprijinul se dă pentru producția din extrasezon, care înseamnă perioadele ianuarie – 30 iunie și respectiv iulie - 30 decembrie. „Programul va continua și în 2020” „Din informațiile pe care le am eu programul va continua și în acest an... Se dorește să se facă ceva schimbări la metodologia de lucru, dar și la aprobarea sumelor care se dau fermierilor, dar programul va continua și în 2020. Eu sunt sincer și vă spun, trebuie să privim partea bună a lucrurilor în sensul că orice investiție, orice ban care vine în agricultură este un lucru bun, pentru că fermierul primește niște bani. Eu am niște rezerve vizavi de felul în care s-a aplicat acest program, plecând de la actul normativ. Nu sunt numai legumicultori care cultivă tomate, mulți nu au înțeles că sprijinul este pentru producția în extrasezon, care înseamnă două cicluri de cultură, respectiv ianuarie – 30 iunie și iulie - 30 decembrie. Nici actul normativ nu este suficient de explicit. Din păcate, micii fermieri nu au înțeles că sprijinul se adresează acelor fermieri care au investit în special pentru a crea microclimatul, astfel încât noi consumatorii să putem să achiziționăm tomate la un preț rezonabil în extrasezon, respectiv undeva spre sfârșitul anului, în noiembrie - decembrie... și la începutul anului, undeva spre sfârșitul lunii aprilie - mai, până la 15 iunie, când pe piață apar tomatele din solarii și... din câmp. E un început care poate fi perfecționat. Programul va continua și se pare că i se va aduce îmbunătățiri. Urmează să vedem cum... și în ce fel”, a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cei mai importanți factori pentru buna funcționare a centralei termice
Eurogas Prescom face precizări după atacuri defăimătoare
Concurs pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, vacante
Sesiunea cererilor de plată pentru bunăstarea porcinelor
Exporturile și importurile, în picaj
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
Se depun cererile pentru motorina din agricultură
21.424 de fermieri au primit plățile în avans


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bomba CCR. Iohannis, aruncat în corzi

Luni, 24 februarie, Curtea Constituțională a României/CCR a lansat bomba, una nucleară: a admis cererile contestatorii în privința desemnării, neconstituționale, de către președintele Klaus Werner Iohannis, pentru a doua oară ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale