Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.10.2016 00:21

Ieri, la Târgoviște, președintele Organizației Femeilor Social Democrate a prezentat...


A A

Programul de guvernare PSD: reduceri de taxe și creșteri de venituri

Programul de guvernare PSD: reduceri de taxe și creșteri de venituri
Carmen Holban, președinte OFPSD Târgoviște

❚ Potrivit președintei OFPSD Târgoviște, viceprimar al municipiului Târgoviște, Carmen Holban, măsurile pe care partidul le prezintă în Programul economic pentru următorii 4 ani privesc eliminarea a 102 taxe nefiscale, venituri în plus la buget, relaxare fiscală, creșterea veniturilor pentru toți pentru bugetari, pentru pensionari și reducerea birocrației

VIRGIL VOINESCU


Președintele Organizației de Femei PSD Târgoviște, Carmen Holban, viceprimar al Târgoviștei, a prezentat ieri, în conferință de presă, principalele activități derulate săptămâna trecută în municipiu. A fost vorba, mai exact, despre întâlnirile cu cetățenii pe Districtele A și B în cadrul unui dialog deschis de informare și de prezentare a candidaților pentru alegerile parlamentare, dar și a proiectelor de dezvoltare a județului privind locurile de muncă (aici cu precădere investiția Arctic de la Ulmi), măsura gratuității la transportul public pentru pensionari, reabilitarea și modernizarea drumului de legătură dintre Dâmbovița și Argeș, proiectele de infrastructură și prezentarea Programului economic al PSD de relaxare fiscală și creșterea veniturilor.

„Măsurile pe care partidul le prezintă în Programul economic pentru perioada următoare privesc: eliminarea a 102 taxe nefiscale, venituri în plus la buget, o relaxare fiscală, creșterea veniturilor pentru toți salariații (pentru bugetari), pentru pensionari și bineînțeles reducerea birocrației”, a declarat liderul OFPSD, care a mai spus că programul mai prevede o creștere a veniturilor pentru toți salariații prin creșterea salariului minim pe economie cu 40%.

„Salariul minim acum este de 1250 lei, în martie 2017 va fi de 1400 lei, iar în 2020 va ajunge 1750 lei. Pentru bugetari, creșterea medie a salariului este de 56%. Astfel la 1 iulie 2017 va crește cu 20% și progresiv în fiecare an va crește cu un procent de 20%, iar în ultimii doi ani va fi un procent de 8%”, a explicat Carmen Holban.

Potrivit socialdemocraților, se preconizează crearea unor bugete de bonusuri pe instituții de 5% din cheltuielile de personal, acordarea unui Tichet de vacanță pe an la valoarea salariului minim brut pe economie și adoptarea Legii salarizării unitare. Pentru pensionari se prevede majorarea punctului de pensie de la 871 lei, cât este acum, la 1400 în anul 2020, odată cu aceasta realizându-se o creștere de 60% a pensiei minime garantate. Pentru familiile cu copii, de la 1 ianuarie 2018, pentru cei cu venituri de 5000 de lei pe lună, se vor aloca 1600 lei pe an pentru fiecare copil, iar pentru familiile cu venituri între 5000 și 10.000 lei pe lună, alocația va fi de 1.200 lei pe an pentru fiecare copil.

„Sumele se vor aloca în primul trimestru al anului următor după declararea veniturilor, dar și în cazul școlarilor condiționat de prezența la cursuri (să nu înregistreze absențe nemotivate mai mult de zece). Având în vedere relaxarea fiscal, se prevede pentru salariați scăderea impozitului pe venit. Astfel, la un salariu mai mic de 2000 lei brut, scăderea impozitului va fi de la 16% la zero, iar pentru salarii de 2000 de lei brut, scăderea impozitului va fi de la 16% la 10%. Medicii, indiferent de salariu, vor avea scăderea impozitului de la 16% la zero. În această categorie intră și IT-iștii, indiferent de salariu. Pentru pensionarii cu pensii mai mici sau egale cu 2000 lei brut, scăderea impozitului pe venit va fi de la 16% la zero. Pentru pensiile mai mari de 2000 de lei, scăderea va fi de la 16% la 10%. Pentru salariați, contribuțiile către CAS în 2016 sunt de 26,3%, iar scăderea va fi de până la 25%. CASS-ul, care acum este de 10,7%, va avea o scădere la 10%. Dorim, de asemenea, scăderea TVA-ului de la 20 la 18% începând cu ianuarie 2018”, a mai arătat liderul OFPSD.

PSD dorește și eliminarea impozitului pe venitul agricol de la 1 ianuarie 2018, precum și a impozitul pe autoturisme cu capacitatea cilindrică mai mică de 1700 centimetri cubi, adică la motociclete, microbuze, tractoare, autovehicule de transport marfă, dar și eliminarea impozitului pentru transferul de proprietăți pentru sumele mai mici de 450.000 lei. „Pentru sume mai mari de 450.000 de lei se va lua totuși taxa de 3% începând cu 1 martie 2017”, a subliniat Carmen Holban, precizând că, între cele 102 taxe, se mai află cea de timbru de mediu pentru autovehicule, de la registrul comerțului, pentru cazierul fiscal, taxele radio-auduo, taxa pentru eliberarea pașaportului temporar, tarifele pentru pierderea sau modificarea actelor, taxele pentru pescuit recreativ și sportiv, taxele pentru serviciile prestate de MAI pentru public și taxele percepute de Casa de Pensii. „Programul permite ca, în 4 ani de guvernare PSD, să avem: o creștere economică de 5,5% , un salariu mediu brut de 3950 lei în 2020, creșterea numărului de salariați cu normă întreagă la 8,6 milioane în 2020, reducerea ratei șomajului sub 3,5% ”, a subliniat liderul OFPSD Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale