Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2014 08:11

În urma deciziei luate de Curtea Constituțională, Guvernul a aprobat modificarea art. 253 din Legea Educației


A A

Profesorii cu minim 7 la Titularizare, încadrați definitiv

Profesorii cu minim 7 la Titularizare, încadrați definitiv
Măsura va aduce beneficii unui număr de 104 profesori dâmbovițeni

❚ Dascălii deja angajați pe bază de contract de muncă pe durată determinată vor putea fi repartizați în unitățile de învățământ unde predau pe perioadă nedeterminată ❚ Liderul SLÎ Dâmbovița consideră „bizar că această Curte, abia după trei ani de la apariția Legii, constată că trebuie făcută o modificare. Însă este foarte bine că se repară această nedreptate”

 

VIRGIL VOINESCU


 

Veste bună pentru cadrele didactice care au obținut minimum 7 la concursul de Titularizare în învățământul preuniversitar și în anul 2013-2014 funcționează în școli cu încadrări pe perioadă determinată. Ele vor putea să fie angajate cu contract de muncă individual pentru perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ la care predau.


 

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, „recent, prin Ordin, Guvernul a aprobat modificarea art. 253 din Legea Educației Naționale (Legea nr. 1/2011) în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României nr. 106/2014 publicată în Monitorul Oficial nr. 238 din 3 aprilie 2014, ceea ce va permite profesorilor ce au promovat cu minimum 7 concursul de Titularizare în învățământ și deja sunt angajați pe bază de contract de muncă cu durată determinată să fie repartizați în unitățile de învățământ unde predau pe perioadă nedeterminată”, ne-a explicat inspectorul școlar prof. Victor Ilie, din cadrul ISJ Dâmbovița.

 

Măsura va fi pusă în aplicare imediat după ordinul MEN

În județul Dâmbovița, de modificările ce au intervenit la art. 253 din Legea educației naționale urmează să beneficieze 104 cadre didactice promovate cu minimum 7 la Titularizare.

„Măsura va pusă în aplicare imediat ce Ministerul Educației Naționale va remite inspectoratelor școlare un ordin prin care să anuleze suspendarea art. 253, practic să aprobe deblocarea postului”, a precizat inspectorul școlar.

SLÎ Dâmbovița: Măsură reparatorie și binevenită Sindicatul Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița apreciază măsura ca „binevenită” pentru cei 104 profesori din județ și 3.200 la nivel de țară care vor beneficia de prevederile acestei modificări din lege.

Prof. Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița, a spus că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră „bizar că această Curte Constituțională, abia după trei ani de la apariția Legii nr. 1/2011, constată că trebuie făcută o modificare a unui articol (253). Asta înseamnă că atunci când a ieșit legea, în 2011, Curtea Constituțională - care ținea cu o anumită parte - nu a sesizat acest lucru. Abia când s-a schimbat guvernul și când s-a sesizat din nou, a apreciat corect Curtea. În orice caz, măsura care s-a luat acum repară ceea ce nu se îndeplinise. Este foarte bine că se repară această nedreptate”, a precizat prof. Emil Poamă.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de George la 15.04.2014 09:39

Dragi directorasi din Dambovita,
Scoateti posturile la concursul de titularizare nu la impartit pe articole !!! Ce va impiedicat anul trecut sa le scoateti la concurs ??? Brusc, acum, v-ati dat seama ca sunt viabile 4 ani si le dati cu DEDICATIE celor care au avut "sansa" sa fie repartizati pe ele !!!

Domnilor lideri ai SLI despre ce nedreptate vorbiti??? Cate examene de tituilarizare ati dat domnilor lideri sau inspectori? Mare parte ati aterizat in sistemul de invatamant asa pe vreun articol din asta dat de MECTS sau MECT sau din invatatori v-ati transformat printr-o Ordonanta in profesori fara sa fi predat disciplina respectiva macar o ora !!! Chiar stiti ce insemana cu adevarat sa fii profesor???
Rusine invatamantului Dambovitean cu asa persoane "fixate"( uneori ancrasate de rugina ... timpul e de vina !) pe scaune cu ...aracet, super glue sau mai stiu eu ce adezivi ...scumpi de pe piata transferurilor ...bancare!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale