Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2014 00:13

Situația la zi în agricultura județului


A A

Producția de floarea-soarelui este sub așteptări

Producția de floarea-soarelui este sub așteptări
Anul trecut, în Dâmbovița, s-a obținut o producție medie de 2000 kg floarea-soarelui la hectar, dar anul acesta așteptările erau mai mari

❚ Din cele 8.230 ha cultivate în acest an, floarea-soarelui a fost recoltată de pe aproximativ 8.000 ha ❚ Deși producția medie obținută este aproximativ egală cu cea de anul trecut, agricultorii se așteptau la o cantitate mai mare

V. STANCIU


Până în momentul de față, în județul Dâmbovița s-au însămânțat 11.000 ha din cele 50.472 ha programate a se înființa în această toamnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu, în paralel cu semănatul și pregătirea terenului în vederea însămânțării, agricultorii strâng recolta de pe ultimele suprafețe cultivate cu floareasoarelui.

Din cele 8.230 ha cultivate în acest an, floarea-soarelui a fost recoltată de pe circa 8.000 ha. Producția medie obținută este aproximativ egală cu cea din 2013, deși agricultorii se așteptau la o cantitate mai mare. De exemplu, anul trecut, de pe o suprafață de 9.200 ha, însămânțată cu floareasoarelui, s-au obținut 18.830 tone, adică o producție medie de 2.000 kg/ha.

 

 

În schimb, o producție mai mare la unitatea pe suprafață se înregistrează la cultura de porumb, unde s-au recoltat 17.700 ha din cele 63.300 ha însămânțate în acest an. La această cultură producția medie este de circa 4.700 kg/ha.

„Având în vedere faptul că s-a recoltat doar 28% din suprafața totală și că 89% din suprafața cultivată se află în exploatații individuale, ne așteptăm ca producția medie să scadă undeva la 4.100- 4.200 kg/ha”, a precizat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt la DADR Dâmbovița.

Pentru această toamnă, agricultorii dâmbovițeni și-au propus să înființeze 50.472 ha, din care 5.200 ha cu rapiță - cultură deja încheiată, 35.252 ha cu grâu, 7.600 ha cu orz și orzoaică de toamnă, un program care nu iese din specificitatea județului.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale