Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.08.2018 00:15

O nouă problemă a pomicultorilor de pe Valea Dâmboviței


A A

Producție prea mare și prețuri prea mici la fructe

Producție prea mare și prețuri prea mici la fructe

*„Prețurile pentru merele de industrie sunt descurajatoare la acest moment. Nu vi le pot spune, pentru că încă nu s-au stabilit, dar ce se vehiculează nu ne încântă”, ne-a declarat ing. Ion Oprea, fost președinte al Asociației Pomicultorilor Dâmbovița

*„În acest an sunt recolte foarte bune, peste normal, la mere, pere, prune. La cireșe, foarte multe au rămas neculese”, a mai spus Ion Oprea

Violeta Stanciu


Rău fără producție, rău și cu producție, dacă-i prea mare! După ce anul trecut, pomicultorii de pe Valea Dâmboviței nu s-au ales cu mare lucru din cauza condițiilor meteo total nefavorabile, anul acesta un alt necaz se pare că a picat pe capul acestor oameni. Este vorba de producțiile foarte mari, care se vor obține în acest an, cel mai probabil, la toate categoriile de fructe (mere, pere prune), care îi împiedică pe pomicultori să obțină un preț bun pe produsul muncii lor. Se știe că, în caz de supraproducție, prețurile se duc mult în jos.

„La prune n-ar fi problemă, că mai bem și noi o țuică”

„Acum este alt dezastru în pomicultura județului Dâmbovița. Este supraproducție și prețurile or să fie foarte mici, pentru că așa se întâmplă la noi cu toate produsele, când ai supraproducție... scade prețul. În acest an sunt recolte foate bune, peste normal, la mere, pere, prune. La cireșe, foarte multe au rămas neculese. La prune nu ar fi o problemă pentru că mai bem și noi o țuică de prune. Deci, ce nu se vinde, merge la distilare. După aceea urmează merele. Prețurile pentru merele de industrie sunt descurajatoare la acest moment. Nu vi le pot spune, pentru că încă nu s-au stabilit, dar ce se vehiculează nu ne încântă. Cu siguranță, fiind supraproducție, va fi un preț mic și la vânzarea de acasă. În piață se va păstra trendul, nu vor fi mai scumpe în niciun caz, vor fi un pic mai ieftine față de anul trecut”, ne-a declarat ing. Ion Oprea, fostul președinte al Asociației Pomicultorilor Dâmbovița. Despre sosirea polonezilor, care și-au făcut un obicei din a veni la noi în fiecare toamnă să achiziționeze merele de industrie, momentan nu se știe nimic concret. „Deocamdată nu am semnale că ar veni. Ar fi bine să vină. În schimb, vor veni în mod sigur cu merele de consum în supermarket”, a mai precizat Ion Oprea.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

În Dâmbovița, culturile de rapiță câștigă teren
56 de fermieri, în vizorul specialiștilor fitosanitari
Sindicatele din Apărare renunță la procesul cu Ministerul Economiei
Turiștii români, baza turismului dâmbovițean
Fermierii dâmbovițeni, sub amenințarea pestei porcine
Analiza de risc la securitate fizică, obligatorie
APIA verifică peste 2700 de ferme
"Înființare centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, nr.18, str. Rândunelelor, Pucioasa, județ Dâmbovița"
Piața din Moreni, în pragul falimentului
Scădere dramatică a producției de miere


Editorial

Români uitați în propria lor vatră

George Coandă


Am fost, pentru a-mi trata inima într-o stațiune cardioclimaterică, câteva săptămâni în așa-zisa „secuime” sau „maghiarime”, cum cu o tembelă pornire neprofesionistă și o crasă necunoaștere a istoriei se titrează pe burtierele ori pe crawlurile tuturor televiziunilor românești.

De ani buni... [citește tot...]



Follow artpress_tgv on Twitter






Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale