Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2022 00:20

Vești bune dinspre COST


A A

Producția de fier beton reîncepe la Târgoviște

Producția de fier beton reîncepe la Târgoviște

*De la sfârșitul acestei luni, vor fi pornite primele cuptoare pentru fier. Oțelăria modernă va fi gata în 2024

*Grupul italian Beltrame va investi la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște jumătate de miliard de euro

 

Ștefan Khalil


 

România primește o gură de oxigen pentru materialele de construcție. Producția de fier beton va reîncepe la Târgoviște! După Revoluție, în România au fost puse rând pe rând lacătele pe toate fabricile din industria grea, astfel, tot necesarul de fier beton a fost importat din Ucraina, Rusia sau Belarus. 

După începerea războiului din Ucraina, mai multe state europene au fost nevoite să găsească alternative. Totuși, o veste bună vine chiar de la Târgoviște. De la sfârșitul acestei luni vor fi pornite primele cuptoare pentru fier. Oțelăria modernă va fi gata în 2024.

Grupul italian Beltrame va investi la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște jumătate de miliard de euro. De asemenea, aceștia anunță că va fi cea mai mare și cea mai modernă fabrică de fier beton din lume. În primă fază, vor fi produse 10.000 de fier beton pe lună, în 2023 se va ajunge la aproximativ 30.000 de tone lunar, urmând ca în 2024 să iasă pe porțile fabricii în jur de 70.000 de tone de fier beton și sârmă laminată.

De la drumuri și poduri, până la clădiri de locuințe și instituții, orice construcție are la bază fierul beton. Dacă înainte de 1989, România producea cât să aibă și pentru export, astăzi, nicio fabrică nu mai scoate pe poartă fier beton. Privatizările controversate au făcut țara să fie dependentă de importuri. 2020 a fost anul cu producție 0 (zero) de fier beton, asta, deși construcțiile au înghițit în același interval peste un milion de tone.

Acum, în oțelăria veche de la Târgoviște se fac ultimele pregătiri. Astfel, după mai bine de trei decenii, motoarele vor porni din nou pentru un sector esențial al industriei siderurgice din România. Acesta va fi un pas mic, dar important prin care România poate scăpa de dependența de importuri din fier beton, din țări precum Bulgaria și Turcia.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Târgoviște, pe podiumul național la Destinația Anului 2022
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
Sfințirea și turnarea pietrei de temelie a noii investiții marca Hotel Peștera
Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Întreruperi de energie electrică programate
Succes, ANAF!
Centura Găeștiului nu e ocolită de probleme


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale