Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.04.2019 00:21

Vox Populi n Augustin Lazăr, criticat dur pentru contribuția la menținerea în închisoare a disidentul anticomunist Iulius Filip


A A

"Procurorul General al României să-și dea demisia"


* Acuzațiile grave care planează asupralui Augustin Lazăr se leagă de menținerea în penitenciarul de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip, căruia i-a refuzat liberarea condiționată pe motive politice

 

Ștefan Khalil

 


 

În cel mai grav scandal intern al momentului, dâmbovițenii consultați ieri de reporterii „Jurnal de Dâmbovița” și-au exprimat tranșant părerea că Augustin Lazăr ar trebui să plece din funcția de Procuror General al României. Acuzațiile grave care planează asupra lui Augustin Lazăr se leagă de menținerea în penitenciarul de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip, căruia i-a refuzat liberarea condiționată pe motive politice. Augustin Lazăr a recunoscut practic acuzațiile, dar spune că a avut doar un rol minor în această procedură. Dâmbovițenii cu care am stat de vorbă ieri au fost întrebați ce ar trebui să se întâmple cu August in Lazăr în acest context.

*Arestarea lui și nimic mai mult! Din moment ce a recunoscut, înseamnă că așa și este. Chiar dacă spune el că a avut doar un rol minor, dar pe atunci procurorii comandau aproape tot ce se întâmpla prin închisori, ca astăzi. Vișinescu dacă mai trăia, ar fi pățit la fel.

*Ar trebui clar să-și dea demisia. Chiar dacă a avut un rol minor, chiar dacă nu a avut nicio influență, numai faptul că numele său este asociat cu acest eveniment, ar trebui să-l facă să-și dea demisia.

* Într-o țară civilizată, dacă un procuror general este acuzat de așa ceva, atunci să-și dea demisia. Păi, nu vrem penali în funcțiile publice, dar nu vrem nici comuniști.

*Nu cred că ar trebui să fie pedepsit în nici un fel. Augustin Lazăr era și el un angajat în sistemul comunist, ca toată lumea. Ordinele veneau mai de sus, el doar executa ce ordonau alții.

* E simplu, să fie și el supus acum la aceleași condiții și evident să fie demis din funcție, numai are ce să caute ca procuror. Și mai sunt din ăștia că el, să știți, trebuie făcută o curățenie generală.

* Nu ar trebui să i se facă nimic, pentru că nu sunt multe dovezi că el ar fi avut un rol important. Plus de asta, e o întâmplare din perioada comunistă. Erau alte reguli și Augustin Lazăr nu făcea decât ce trebuia pentru acea vreme.

* Două lucruri are de făcut. Primul să-și ceară scuze public pentru acest fapt, iar al doilea să-și dea demisia din Magistratură.

* Categoric trebuie să-și dea demisia! Ca procuror trebuie să fii un exemplu pentru ceilalți angajați în Magistratură, mai ales ca Procuror General al țării. Ce exemplu mai poate fi el acum? Cei mai mulți dintre dâmbovițenii intervievați au fost de părere că Augustin Lazăr ar trebui să-și dea demisia din funcția de Procuror General al României și, mai mult, să-și ceară scuze public pentru fapta sa din trecut.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale