Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.04.2019 00:21

Vox Populi n Augustin Lazăr, criticat dur pentru contribuția la menținerea în închisoare a disidentul anticomunist Iulius Filip


A A

"Procurorul General al României să-și dea demisia"


* Acuzațiile grave care planează asupralui Augustin Lazăr se leagă de menținerea în penitenciarul de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip, căruia i-a refuzat liberarea condiționată pe motive politice

 

Ștefan Khalil

 


 

În cel mai grav scandal intern al momentului, dâmbovițenii consultați ieri de reporterii „Jurnal de Dâmbovița” și-au exprimat tranșant părerea că Augustin Lazăr ar trebui să plece din funcția de Procuror General al României. Acuzațiile grave care planează asupra lui Augustin Lazăr se leagă de menținerea în penitenciarul de la Aiud a disidentului anticomunist Iulius Filip, căruia i-a refuzat liberarea condiționată pe motive politice. Augustin Lazăr a recunoscut practic acuzațiile, dar spune că a avut doar un rol minor în această procedură. Dâmbovițenii cu care am stat de vorbă ieri au fost întrebați ce ar trebui să se întâmple cu August in Lazăr în acest context.

*Arestarea lui și nimic mai mult! Din moment ce a recunoscut, înseamnă că așa și este. Chiar dacă spune el că a avut doar un rol minor, dar pe atunci procurorii comandau aproape tot ce se întâmpla prin închisori, ca astăzi. Vișinescu dacă mai trăia, ar fi pățit la fel.

*Ar trebui clar să-și dea demisia. Chiar dacă a avut un rol minor, chiar dacă nu a avut nicio influență, numai faptul că numele său este asociat cu acest eveniment, ar trebui să-l facă să-și dea demisia.

* Într-o țară civilizată, dacă un procuror general este acuzat de așa ceva, atunci să-și dea demisia. Păi, nu vrem penali în funcțiile publice, dar nu vrem nici comuniști.

*Nu cred că ar trebui să fie pedepsit în nici un fel. Augustin Lazăr era și el un angajat în sistemul comunist, ca toată lumea. Ordinele veneau mai de sus, el doar executa ce ordonau alții.

* E simplu, să fie și el supus acum la aceleași condiții și evident să fie demis din funcție, numai are ce să caute ca procuror. Și mai sunt din ăștia că el, să știți, trebuie făcută o curățenie generală.

* Nu ar trebui să i se facă nimic, pentru că nu sunt multe dovezi că el ar fi avut un rol important. Plus de asta, e o întâmplare din perioada comunistă. Erau alte reguli și Augustin Lazăr nu făcea decât ce trebuia pentru acea vreme.

* Două lucruri are de făcut. Primul să-și ceară scuze public pentru acest fapt, iar al doilea să-și dea demisia din Magistratură.

* Categoric trebuie să-și dea demisia! Ca procuror trebuie să fii un exemplu pentru ceilalți angajați în Magistratură, mai ales ca Procuror General al țării. Ce exemplu mai poate fi el acum? Cei mai mulți dintre dâmbovițenii intervievați au fost de părere că Augustin Lazăr ar trebui să-și dea demisia din funcția de Procuror General al României și, mai mult, să-și ceară scuze public pentru fapta sa din trecut.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reacții din Dâmbovița față de moțiunea de cenzură
"Europarlamentarii noștri să lupte mai mult pentru România"
"Nu doar peștele este contaminat. Foarte multe produse de la noi au probleme"
"Avem produse mai slabe, suntem lada de gunoi a Europei"
"Iohannis îl menține pe Lazăr fiindcă i-a rezolvat niște dosare"
Pesta porcină, pericol pentru cumpărăturile de Paște?
"Mașinile diesel interzise în Europa vor ajunge în România"
Vocea dâmbovițenilor despre renunțarea la ROBOR
Poluarea a scăzut, industria a căzut
"Au crescut salariile, dar organizarea e tot proastă"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale