Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.03.2014 07:17

După două termene la Tribunalul Dâmbovița, dosarul ridică din nou problema competenței


A A

Procesul apartamentului din Bruxelles, la Curtea de Apel Ploiești?

Procesul apartamentului din Bruxelles, la Curtea de Apel Ploiești?
Litigiul are ca obiect recuperarea prejudiciului de la pârâtul Florin Popescu și nu anularea actului de control al Curții de Conturi

❚ Tribunalul a decis ieri amânarea pronunțării cauzei până pe 17 martie a.c., după ce reclamantul Consiliul Județean Dâmbovița a formulat excepția de necompetență a Tribunalului - Secția Contencios Administrativ ❚ Apare astfel, din nou, dilema cine ar trebui să judece această cauză: Tribunalul sau Judecătoria ❚ Pârât în proces este fostul președinte al PDL și al CJD, Florin Popescu, și privește recuperarea unei sume de 35.000 de euro folosită pentru întreținerea unui apartament din Bruxelles și constatată ca prejudiciu de Curtea de Conturi

 

VIRGIL VOINESCU


 

Tribunalul Dâmbovița a luat ieri, 10 martie a.c., în discuție la al doilea termen pe fond Dosarul nr. 6435/120/2013 privindu-l pe fostul șef al PDL și al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu. Cauza privește recuperarea unei sume de aproximativ 35.000 euro, constatată de Curtea de Conturi ca prejudiciu adus bugetului CJD, banii fiind cheltuiți pentru întreținerea unui apartament la Bruxelles.

 

CA Ploiești, la un pas să stabilească instanța competentă

Tribunalul Dâmbovița a decis amânarea pronunțării cauzei până la data de 17 martie a.c. Jr. Roxana Dumitru, apărătorul reclamantului Consiliul Județean Dâmbovița, a formulat la termenul de ieri excepția de necompetență a Tribunalului – Secția Contencios Administrativ. Potrivit jr. Roxana Dumitru, acest litigiu nu are ca obiect anularea unui act de control al Curții de Conturi.

„În cauză este vorba despre recuperarea sumei de bani constatată prin prejudiciu de Curtea de Conturi Dâmbovița. Dacă Tribunalul Dâmbovița va spune că această instanță nu este competentă să judece cauza, se va crea un conflict negativ de competență ce intră în soluționarea Curții de Apel Ploiești. În aceste condiții, Curtea de Apel Ploiești va trebui să hotărască între instanțele Judecătoriei Târgoviște și a Tribunalului Dâmbovița pe cea competentă să judece”, ne-a declarat jr. Roxana Dumitru.

Vă reamintim că în data de 13 ianuarie 2014, a avut loc primul termen de judecată al acestui proces la Tribunalul Dâmbovița, după ce Judecătoria Târgoviște își declinase competența. Practic, dosarul civil a primit un nou număr și a luat-o de la capăt. Până acum, pârâtul Florin Popescu nu s-a prezentat la nici o înfățișare.

 

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale