Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2016 00:18

În urma unui protocol semnat la nivel național de Ministerul Educației și Casa Națională de Asigurări de Sănătate,


A A

Proceduri simplificate privind calitatea de asigurat a elevilor și studenților

Proceduri simplificate privind calitatea de asigurat a elevilor și studenților
În primă fază, vor fi scutiți de drumuri elevii, după care acest lucru va fi posibil și pentru studenți sau doctoranzi

❚ Conform legislației în vigoare, elevii și studenții, inclusiv doctoranzii, cu vârste între 18 și 26 de ani, sunt asigurați fără plata contribuției de asigurări de sănătate, chiar dacă nu realizează venituri din muncă ❚ Dacă până acum, pentru a-și actualiza calitatea de asigurat, aceștia trebuia să depună la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița o adeverință eliberată de unitatea în care studiază, mai nou se poate verifica acest lucru prin intermediul unor servicii web

VIOLETA STANCIU


S-au simplificat procedurile de gestionare a calității de asigurat pentru elevii și studenții cu vârste cuprinsă între 18 și 26 de ani! Acest lucru a fost posibil în urma semnării protocolului de colaborare între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Conform legislației în vigoare, elevii și studenții (inclusiv doctoranzii), cu vârsta între 18 și 26 de ani, sunt asigurați fără plata contribuției de asigurări de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă.

Până acum, pentru a-și actualiza calitatea de asigurat, persoanele menționate trebuia să depună la sediul casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află o adeverință eliberată de unitatea în care studiază, la începutul fiecărui an de învățământ. Protocolul semnat de MEN și CNAS va permite renunțarea la această formalitate, inițial pentru elevi, iar într-o etapă ulterioară și pentru studenți/doctoranzi, verificarea și validarea calității de asigurat urmând să fie efectuată de CNAS prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educației și a accesului la datele din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România. Protocolul în cauză vizează debirocratizarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, printr-un efort comun al celor două instituții.

„Avem protocoale încheiate cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Universitatea Valahia Târgoviște în baza cărora ni se predă, trimestrial, baza de date a acestor tineri. Pentru ceilalți tineri, care frecventează cursuri în afara acestor două unități de învățământ, până acum era obligatoriu să se prezinte cu adeverința de elev sau student la sediul CJAS Dâmbovița pentru a i se putea valida calitatea de asigurat, fără plata contribuției. Sperăm, odată cu semnarea acestui protocol la nivel național, să reușim să avem în baza de date toți elevii și studenții de la toate universitățile din România, astfel încât să nu mai fie nevoie să ducă adeverința de elev sau student la sediul Casei de Sănătate”, ne -a declarat directorul CJAS Dâmbovița, ec. Niculina Sandu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale