Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.01.2015 00:18

Întâlnire a președinților de organizații județene cu conducerea centrală


A A

Problemele interne ale PSD, discutate la București

Problemele interne ale PSD, discutate la București
Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița

❚ Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este în analiză modificarea Statutului PSD ❚ În ședința de la București, s-a mai adus în discuție necesitatea aplicării unei proceduri unitare în cazul membrilor PSD care fac obiectul unor cercetări ale organelor statului ❚ S-au reluat și subiecte mai vechi care privesc separarea funcțiilor de președinte al consiliului județean de cea de președinte al organizației județene, dar și numărul de mandate pentru aleși

VIRGIL VOINESCU


Președinții social-democrați ai consiliilor județene, alături de cei de organizații județene PSD și de conducerea partidului (Victor Ponta – președinte PSD și Liviu Dragnea – președinte executiv), au analizat recent la București diverse probleme ce privesc formațiunea politică în perioada imediat următoare. Au fost aduse în discuție și modificarea Statutului PSD, dar și aspecte ce țin de administrația publică locală și centrală.

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a prezentat în conferință de presă și o concluzie a reuniunii din Capitală:

„În primul rând cu toții am susținut necesitatea de a face toate eforturile pentru a rămâne la guvernare până în luna noiembrie 2016, cu motivația că am avut o guvernare bună, că avem un proiect foarte clar pentru anii 2015-2016 și convinși fiind că, pe baza rezultatelor guvernării, PSD va putea să câștige în continuare poziții importante la nivel central și local”.

 

Discuții pe Statutul PSD

Totodată, potrivit președintelui PSD Dâmbovița, în luna ianuarie va avea loc un Comitet Executiv Național și cel mai probabil în apriliemai va avea loc Congresul PSD, în acest caz „decizia va fi luată după consultarea și cu grupurile parlamentare și cu membrii Biroului Permanent Național”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Legat de modificarea Statutului PSD, potrivit președintelui organizației județene Dâmbovița, s-a discutat despre situația persoanelor care ocupă funcții de conducere în partid sau în administrația publică locală și centrală și care fac obiectul unor cercetări ale instituțiilor statului:

„Va trebui să lămurim prin Statut o procedură unitară și să stabilim foarte clar când intervine suspendarea sau pierderea calității de membru al partidului. S-a discutat din nou despre separarea funcțiilor de președinte al consiliului județean de cea de președinte al organizației județene, s-a discutat despre numărul de mandate pe care ar trebui să-l aibă un ales local sau un parlamentar, despre modificările ce sunt necesare legislației electorale, dar și despre alegerile anticipate pentru funcțiile de primar, de deputat și senator, acolo unde sunt posturi vacante. Totodată, s-a mai discutat despre colaborarea din alianță cu Partidul Conservator, UNPR și Partidul Liberal Reformator”.

În funcție de discuțiile din Biroul Permanent Național, vor avea loc, în lunile februarie-martie, alegeri în organizațiile dâmbovițene ale PSD și Conferința județeană de alegeri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale