Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.11.2014 12:45

Greu chiar și în campionat


A A

Problemele CSM-ului se accentuează

Problemele CSM-ului se accentuează
Andreea Huțanu, imaginea perfectă a nereușitelor și neputinței CSM-ului

❚ În partida cu Sepsi, Târgoviștea și-a arătat slăbiciunile și a demonstrat încă o dată că a slăbit față de stagiunea precedentă ❚ CSM-ul nu a reușit să revină deloc, practicând același joc fără orizont, fără idei clare de atac ❚ Este cunoscut faptul că Fleșeriu pune accent foarte mult pe faza ofensivă. Chiar antrenorul Municipalului spunea că nu poți spera la victorie în momentul în care acasă nu marchezi cel puțin 70-80 de puncte. Atunci rămâne întrebarea: unde sunt punctele? ❚ Antrenorul CSM-ului declara înainte de meci că Huțanu și Whittington nu se află în cea mai bună formă de joc. Interesant este că cele două au fost folosite 18, respectiv 25 de minute, iar reușitele pe plan ofensiv au lipsit cu desăvârșire: cinci și zero (!) puncte ❚ De-a lungul meciului, nu a existat niciun moment în care tehnicianul să propună o schemă de blocaj a aruncărilor de trei puncte ale adversarelor, din moment ce era clar că de aici s-a creat atât avantajul psihologic, cât și cel de pe tabelă ❚ Prea puțin pentru o echipă ce se vrea (din nou) campioană

MĂDĂLIN RĂDUCU


CSM Târgoviște a suferit a doua înfrângere din acest campionat. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu a început sezonul cum nu se poate mai prost, când a cedat la debut în fața marii rivale, ICIM Arad, chiar pe teren propriu. Apoi, a urmat o serie de zece victorii consecutive, obținute însă în fața unor adversari fără pretenții. Printre aceștia, s-au numit totuși și două nume ceva mai importante, Alba Iulia și Alexandria, ambele în deplasare. Însă, cu Sf. Gheorghe, târgoviștencele au pierdut fără drept de apel. În partida cu Sepsi, Târgoviștea și-a arătat slăbiciunile și a demonstrat încă o dată că a slăbit față de stagiunea precedentă, oferind argumentul că nici în acest sezon titlul nu va fi doar o simplă formalitate, în ciuda nivelului scăzut al campionatului.

Unde sunt cele 70-80 de puncte de acasă?

Confruntarea cu Sf. Gheorghe nu a început sub semnul echilibrului. Asta, pentru că ambele echipe s-au întrecut în ratări ofensive egale cu cele ale începătoarelor. S-au ratat aruncări simple, iar fazele de atac s-au poticnit în blocaje, jocul prestat fiind cu precădere fizic. Tocmai de aceea, după primul sfert se marcaseră doar 22 de puncte, împărțite egal. Apoi, CSM-ul nu a reușit să revină deloc, practicând același joc fără orizont, fără idei clare de atac. Prestația mediocră a mai fost salvată de Andreea Huțanu, scoasă în cele din urmă pentru trei greșeli, dar și de aruncarea de trei bifată de Porsche Poole la ultima fază dinaintea pauzei. Pentru pretențiile unei campioane, a fost mult prea puțin. La final, CSM-ul a marcat doar 51 de puncte, record negativ din acest punct de vedere în meciurile jucate acasă în acest sezon. Este cunoscut faptul că Fleșeriu pune accent foarte mult pe faza ofensivă. Problemele echipei au apărut în momentul în care jocul nu a mers, astfel că defensiva a început să cedeze, iar de aici întreg mecanismul a picat. Chiar antrenorul Municipalului spunea că nu poți spera la victorie în momentul în care acasă nu marchezi cel puțin 70- 80 de puncte. Atunci, rămâne întrebarea: unde sunt punctele?

Nu merge Chrissy, nu merge jocul

Încă din debut s-a observat faptul că americanca Chrissy Givens nu a fost în apele ei. Totuși, e greu de spus, chiar și la acest nivel, că nu a prins o zi bună. La valoarea extremei de forță, faptul că nu a prins o zi bună nu mai poate fi folosit drept scuză. Per total, ea a marcat 12 puncte, extrem de puțin în comparație cu procentajele cu care eram obișnuiți. Un alt aspect este interesant de analizat în jocul gândit de Fleșeriu. Antrenorul CSM-ului declara înainte de meci că Huțanu și Whittington nu se află în cea mai bună formă de joc. Interesant este că cele două au fost folosite 18, respectiv 25 de minute, iar reușitele pe plan ofensiv au lipsit cu desăvârșire: cinci și zero (!) puncte. În aceste condiții, a surprins puținul timp petrecut pe parchet de Watson. Poate Dan Fleșeriu a dorit să inducă adversarul în derută, altfel nu se explică tactica. Sub panou, de multe ori, greul a fost dus de Monique Coker, însă nici ea nu se mai află la prima tinerețe. O altă problemă pe care antrenorul sibian nu a fost capabil să o rezolve a fost jocul ofensiv previzibil, axat cu preponderență pe pivoți. Din scheme au lipsit cu desăvârșire extremele. De altfel, aici s-a și făcut diferența. Dacă Municipalul a reușit 6/17 (35%) la aruncările de trei puncte, situația a stat diametral opus în tabăra opusă: 10/16 (63%). La un calcul simplu, rezultă că Sepsi a marcat 30 de puncte din totalul de 62 din afara semicercului.

Dan Fleșeriu, incapabil de vreo reacție!

CSM-ul nu a strălucit nici în ceea ce privește jocul de apărare. La acest capitol, Dan Fleșeriu are o mare problemă în momentul în care întâlnește un adversar bine pregătit fizic, care se folosește la maximum de acest avantaj. De altfel, de-a lungul meciului, nu a existat niciun moment în care tehnicianul să propună o schemă de blocaj a aruncărilor de trei puncte ale adversarelor, din moment ce era clar că de aici s-a creat atât avantajul psihologic, cât și cel de pe tabelă. Mai mult, s-a putut observa chiar și din tribună că și de data aceasta time out-urile nu au fost folosite cum trebuie, în clipele esențiale. Poate s-a trecut prea ușor peste momentele psihologice, iar echipa a intrat într-un blocaj, din care nu a mai putut ieși. Astfel, s-a conturat din nou ideea că reacția de pe bancă a lipsit cu desăvârșire. Ea a venit, însă a fost îndreptată către arbitri. Puțin, mult prea puțin pentru o echipă ce se vrea (din nou) campioană.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale