Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2014 00:14

Ieri, aleșii locali au discutat din nou despre centrale termice, maidanezi și locuri de joacă


A A

Probleme vechi și noi la Consiliul Municipal Târgoviște

Probleme vechi și noi la Consiliul Municipal Târgoviște
Ședință CLM cu dezbateri și scântei, dar cu vot majoritar sau unanim

PETRE DRĂGUȚOIU


Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, convocată pentru ieri, 30 septembrie a.c., de primarul interimar Ciprian Prisăcaru, a avut pe ordinea de zi 25 de proiecte de hotărâre. Au fost prezenți inițial 18 consilieri, însă pe parcursul ședinței au apărut și ceilalți aleși ai CLM.

 

Stabilirea comisiilor de cenzori, lăsată pe altă dată

Singurele proiecte care nu au primit votul consilierilor au fost: stabilirea componenței comisiei de cenzori la SC Municipal Construct și completarea HCL nr. 111/2014 referitoare la aprobarea comisiei de cenzori la SC Eco Sal 2005 SA. Acestea au fost amânate pentru o altă întâlnire, pentru că cei care fac parte din conducerea celor două societăți nu au fost prezenți în sală. În context, consilierul PSD Maria Diculescu a solicitat ca orice Direcție din subordinea CLM să aibă reprezentant la ședințe.

 

 

Proiectul „Educație pentru viață” a stârnit discuții contradictorii

Surprinzător, deși anul trecut a fost aprobat în comisia de specialitate și votat cu majoritate, de data aceasta proiectul privind acordul între Municipiul Târgoviște, Crucea Roșie Dâmbovița, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul Școlar, în vederea realizării proiectului „Educație pentru viață”, a stârnit discuții contradictorii, deoarece necesită concesionarea unui spațiu în Parcul Chindia.

Consilierul PNL Lucian Enache a atras atenția că „se ia din zona verde și legea spune că nu trebuie să eliminăm spațiile verzi”, iar directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea, a întrebat: „Acum și Crucea Roșie. Ce mai vrea în parc?” După aceste discuții pro și contra, proiectul a trecut totuși doar cu 3 abțineri.

 

Montarea de centrale individuale în locuințele ANL:

un vot împotrivă și 20 pentru

Doar un vot împotrivă a obținut proiectul privind revocarea HCL nr. 356/27.12.2010 referitoare la aprobarea montării de centrale termice individuale în locuințele pentru tineri construite prin ANL, însă a avut parte de discuții prelungite. Consilierul PSD Ion Pătrașcu a intrat în dispută cu colegii, solicitând efectuarea unor comparații privind eficiența și un raport al măsurării puterii calorice.

 

Regulament pentru locurile de joacă

Regulamentul de organizare și utilizare a locurilor de joacă a fost extrem de disputat. Primarul interimar Ciprian Prisăcaru a intervenit cu o explicație: „Trebuie un regulament deoarece sunt și unii indisciplinați, se duc să strice, să facă mizerie. Sunt niște norme în ceea ce privește greutatea, să nu-și rupă gâtul pe acolo, și trebuie să le afi- șăm”. Au fost propuse sancțiuni și amenzi, însă unele dintre amendamentele aleșilor au atins ridicolul.

 

Discuții pro și contra privind adăpostul

de câini comunitari de la Aninoasa

Un alt proiect a privit aprobarea închirierii și a contractului de închiriere a unui teren de 1200 mp, de pe raza comunei Aninoasa, în vederea funcționării adăpostului pentru câinii fără stăpân. Și aici disputele au fost la ordinea zilei, plecând de la chiria considerată prea mare, la necesitatea adăpostului, mergând până la faptul că momentan legea nu mai permite capturarea și eutanasierea patrupedelor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale