Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.12.2019 00:14

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița


A A

"Probleme pe partea de grupe rare"


❚ „Grupa 0RH Negativ este totuși în cantitate mică oricât am recolta și am invita de acasă donatorii noștri fideli, pentru că sunt mai mulți bolnavi care au nevoie de această grupă, la terapie, și nu poți să judeci atitudinea terapeutică, pentru că unul e mai grav, altul este în așteptare... pentru că strângem pentru o operație, pentru o intervenție chirurgicală care nu se poate amâna la nesfâr șit...” ❚ „Această grupă rară este solicitată, la noi, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde sunt mai mulți pacienți care stau și așteaptă și împărțim o cantitate mică de sânge la mai mulți pacienți pentru că nu avem ce să facem...”

 

VIOLETA STANCIU


În decembrie, luna nașterii Mântuitorului Isus Hristos, în luna cadourilor, donatorii Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița sunt mult mai sensibili și receptivi... la donarea de sânge! Specialiștii instituției au constatat că oamenii sunt mult mai înclinați spre a face fapte bune în această perioadă a anului, în sensul că pe lângă faptul că vin la donare, acțiune care presupune oricum salvarea de vieți omenești, ei vor să doneze mai departe și tichetele de masă pe care le primesc în schimbul donării de sânge. În prezent Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița nu se mai confruntă cu o criză a donatorilor, dar are în schimb o altă mică - mare problemă. Este vorba de donarea de sânge pentru grupele rare, unde numărul donatorilor este destul de redus. „Nu mai vorbim de o criză a sângelui pentru că mai ales în perioada aceasta sunt totuși destui donatori... Observ că luna decembrie este și ea înclinată spre fapte bune... În fiecare zi iau legătura cu oameni care vor să facă bine, să doneze sânge și să doneze mai departe tichetele de masă... să facă o acțiune în care să dea binele mai departe. Am avut donatori de la Școala Sanitară Cristiana, care și-a adus cursanții să doneze sânge și astfel ne-au îngroșat rândurile donatorilor. Mai departe... ar putea fi probleme pe partea de grupe rare. De exemplu, acum, grupa 0RH Negativ este totuși în cantitate mică oricât am recolta și am invita de acasă donatorii noștri fideli, pentru că sunt mai mulți bolnavi care au nevoie de această grupă, la terapie, și nu poți să judeci atitudinea terapeutică, pentru că unul e mai grav, altul este în așteptare... pentru că strângem pentru o operație, pentru o intervenție chirurgicală care nu se poate amâna la nesfâr șit... Cam acestea sunt problemele... centrate pe grupe. Acum 01 Negativ am mai invitat de acasă și slavă Domnului că donatorii noștri răspund mai ales cei fideli. Chiar astăzi (n.n. ieri) un domn ne-a spus că putem conta pe dânsul și la ora 24.00 dacă îl chemăm, ceea ce m-a emoționat. Deci oamenii nu sunt indiferenți în perioada aceasta. Această grupă rară este solicitată, la noi, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde sunt mai mulți pacienți care stau și așteaptă și împărțim o cantitate mică de sânge la mai mulți pacienți pentru că nu avem ce să facem... Bineînțeles că ne împrumutăm, ne ajută colegii de la Ploiești și Pitești. De curând am solicitat ajutorul colegei mele de la Pitești care mi-a promis că mă ajută, pentru că acolo centrul de transfuzie este de trei ori mai mare decât al nostru... și este relativ aproape... într-o oră a venit cu sânge...”, a semnalat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale