Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.01.2021 00:20

Semnal sindical din Dâmbovița: noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, în vizor


A A

Probleme noi pentru industria de Apărare

Probleme noi pentru industria de Apărare

❚ ,,Au apărut diverse informații cum că ministerul dorește să închidă câteva dintre societățile din industria de apărare” ❚ ,,Cert este că nu ne priește deloc schimbările acestea cu oameni care vin din afara sistemului și care cunosc mai puțin industria de apărare”

 

VIOLETA STANCIU


Sindicatele din industria de apărare cer o întâlnire în regim de urgență cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui care ar fi declarat că dorește să închidă unele societăți din industria de apărare! ,,Schimbarea de trupe” de la Ministerul Economiei, respectiv ruperea acestuia în două și preluarea unei părți de către ministrul Claudiu Năsui de la USR, pentru că partea de Energie a rămas să fie coordonată de ministrul Virgil Popescu de la PNL, a bulversat sindicatele din industria de apărare, care de fiecare dată trebuie să o ia de la capăt... cu noii miniștri. Problema este că aceștia se schimbă foarte de des și fiecare ministru care vine are propria lui viziune asupra industriei de apărare. ,,Pentru noi problema numărul 1 este o întâlnire rapidă, urgentă, pe care am cerut-o deja, printr-o adresă, cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui. De ce? Pentru că au apărut pe media diverse informații cum că ministerul dorește să închidă câteva dintre societățile din industria de apărare. Sunt puțin contradictorii știrile care au apărut, respectiv o declarație în care se spune despre închidere, o altă declarație a primului ministru în care se vorbește despre un program de restructurare finanțat, numai că restructurarea pentru noi, sindicatele, înseamnă altceva. La noi restructurarea a însemnat distrugerea capacităților de producție și tocmai de aceea am cerut să avem această întâlnire în regim de urgență și sperăm ca d-ul ministru s-o accepte cât mai repede posibil. Dacă nu o va accepta cât mai repede, atunci o luăm ca pe un refuz și vom trece la alte măsuri. Cert este că nu ne priește deloc schimbările acestea cu oameni care vin din afara sistemului și care cunosc mai puțin industria de apărare. Eu l-am tot lăudat pe ministrul Virgil Popescu (n.n. fost ministru al Economiei), dar acesta a fost un tip care a înțeles extraordinar de bine problematica industriei de apărare și am văzut că a făcut front comun cu Ministerul Apărării Naționale, dar dacă noul ministru începe cu declarații de genul ,,închidem, facem, dregem...” deja devine foarte periculos și va trebui într-un fel sau altul să reacționăm. Eu consider că noul ministru ar trebui să ia legătura cu miniștrii apropiați lor care au trecut prin industria de apărare, și care cunosc problemele, înainte de a se face declarații din acestea amenințătoare sau apocaliptice. Acum o să vedem, prezumția de nevinovăție eu o iau ca atare până la întâlnire și mă abțin de la alte declarații. Noi cerem să aflăm poziția ministerului, dar și programul pe care îl propune pentru relansarea industriei de apărare”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA).Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Procedura de preluare a COS Târgoviște de către statul român continuă!
Daniela Popa a revenit ca director economic la Primăria Târgoviște
"Deviere conductă gaz Parc Starmini – Intrare Botești"
"Activitatea colectare deșeuri feroase și neferoase"
Camera Agricolă a Fermierilor, din nou în actualitate
Comunicat demarare proiect capital de lucru ALISSEL-ESP SRL
"Exploatare agregate minerale cu redare în circuitul agricol"
"Lucrări de întărire rețea pentru alimentarea cu energie electrică utilizatori racordați din PTA 3018 Valea Lungă"
"Statul va lua o bucată cât mai mare din combinat"
Uzina Automecanica Moreni intră și pe domeniul șenilatelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

E liber la... înalta trădare a națiunii (I)

Era de așteptat ca după revoluția anticomunistă din 1989 să se producă schimbări esențiale în societatea românească. Era firesc să se producă, aș fi spus logic, doar că filosofia legității sociale/societale a fost compromisă în defunctul regim comunist, asta neînsemnând că nu va mai fi operaționalizată vreodată în cercetarea aprofundată a evoluției societății omenești.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale