Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2014 00:06

Cum justificați ultimele înfrângeri?


A A

Probleme în "paradis"

Probleme în
Echipa de baschet trece prin primele momente dificile în acest sezon. Vor urma și altele?

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

În urmă cu două săptămâni, CSM Târgoviște începea parțial cu dreptul noul sezon baschetbalitic, după ce învingea în Supercupa României ICIM Arad cu 97-67. Însă, scorul neverosimil nu avea să anunțe nimic din ce urma să se întâmple. Târgoviștencele au dat peste Sf. Gheorghe în primul tur al Cupei României și în primul meci jucat acasă au învins greu, cu o revenire în ultimul sfert.

Aceasta s-a dovedit a fi artificială, oarecum conjuncturală, întrucât prestația din retur a lăsat de dorit, iar covăsnencele au câștigat la 26 de puncte diferență, adică dublu față de cât aveau de recuperat. Iar prin asta, târgoviștencele și-au anulat șansa la „portița” regulamentară oferită de competiția KO, adică să pătrundă pe tablou mai departe din postura de „lucky loser”, întrucât cea mai puțin severă înfrângere a suportat-o Phoenix Galați. După aceea, a început campionatul și o dată cu el al doilea „El Clasico” în mai puțin de o lună. A fost a doua înfrângere consecutivă pentru Municipal în actualul sezon, care n-a picat deloc bine în condițiile în care Aradul a condus și controlat tot meciul.

Care sunt câștigurile

Probabil că nimeni nu ar fi anticipat eliminarea prematură din Cupa României a târgoviștencelor. Cu atât mai puțin oficialii clubului, care se văd deja cu un obiectiv ratat. Totuși, era de așteptat acest deznodământ crunt, fiindcă în baschet nu poți face și nici aștepta minuni peste noapte, adică în două zile. Echipa s-a reunit la începutul lui august, fără toate jucătoarele, iar de pregătire fizică nu se poate vorbi în acest interval. Doar din acest punct de vedere formația a fost deficitară, întrucât în ceea ce privește valoarea și relațiile de joc nu au suferit prea mari modificări față de anul trecut. Din aceste jocuri, s-au văzut și primele câștiguri. Porsche Poole și Chrissy Givens rămân certitudinile echipei, baschetbalistele care în momentele delicate scot echipa printr-o execuție sau sclipire.

Lipsesc pivoți de calitate

Dintre jucătoarele aduse, foarte bine s-a integrat Elena Dincă. Extrema venită de la Sepsi a strâns procentaje foarte bune, în special din afara semicercului. Însă, echipa suferă teribil la capitolul pivoți. Sezonul trecut, Fleșeriu s-a bazat foarte mult pe aportul asigurat de Jenna Smith și Lenita Stanford, iar acum le are la dispoziție pe Jasmine Watson, Chadijah Whittington și Monique Coker. Cele trei baschetbaliste nu au arătat că se ridică la înălțimea și valoarea precedentelor două, iar acest aspect se poate observa și în ceea ce privește recuperările, mai ales cele defensive. De asemenea, în foarte multe momente au arătat o lipsă de concentrare în fața panoului advers, altfel nu se prea poate explica ratările incredibile consemnate de statistică.

Fleșeriu „nu poate păcăli baschetul”. Șefii CSM-ului, da?

În urma celor două înfrângeri, nu se poate vorbi direct de demisia sau demiterea lui Dan Fleșeriu, cu toate că șefii clubului nu pot trece prea ușor cu vederea cele două înfrângeri. Antrenorul sibian spunea sezonul trecut că nu poți spera la victorie dacă acasă nu marchezi cel puțin 80 de puncte, echipa confruntându-se direct cu această problemă în cele două înfrângeri contabilizate. De altfel, Fleșeriu a declarat ulterior că „nu poate păcăli baschetul”, o remarcă îndreptată și către șefii clubului, care nu au asigurat echipei o pregătire centralizată, dar și jucătoare valoroase. Acum se plătesc greșelile trecutului și nu ar fi deloc exclus ca în perioada imediat următoare să apară și alte deconturi.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale