Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.06.2019 00:25

Controalele Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița au scos la iveală…


A A

Probleme cu apa la Pucioasa și Răcari

Probleme cu apa la Pucioasa și Răcari

A.V.

 


 

Direcția de Sănătate Publică a verificat, în primul trimestru din acest an, condițiile de aprovizionare cu apă a populației din mediul urban. Inspectorii DSP au controlat 12 sisteme publice administrate de SC Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA în localitățile Târgoviște (2 sisteme), Moreni, Găești, Titu, Pucioasa, Răcari (2 sisteme) și Fieni; SC Uzina Automecanica Moreni SA care furnizează apă pentru 500 locuitori ai municipiului Moreni.

Deșeuri în barajul Pucioasa. DSP a notificat Apele Române

În urma controalelor, inspectorii DSP Dâmbovița au constatat o serie de neconformități îngrijorătoare: - forajele din cadrul Sistemului public alimentare cu apă Colacu - Răcari necesită recondiționarea cabinelor și a capacelor, acestea fiind neetanșe, permițând infiltrarea apelor meteorice; - construcția în care este amplasată stația de tratare prin dezinfecție cu hipoclorit de sodiu din cadrul Sistemului public de alimentare cu apă Răcari este degradată, are pereții cu finisaje deteriorate, exfoliate; - rezervorul de amestec din cadrul Sistemului public de alimentare cu apă Răcari este subdimensionat (5 mc), neasigurând rezerva de apă pentru 12 ore în caz de avarie; - clădirea în care funcționează Stația de tratare Pucioasa necesită recondiționare și igienizare, după repararea acoperișului care este degradat și favorizează infiltrarea apelor meteorice. Bazinele de sedimentare sunt parțial deteriorate (interior, exterior) și căminele de vizitare ale conductei de aducțiune sunt nesecurizate, insalubre, inundate; - în zona de protecție sanitară a sursei de apă folosită în vederea potabilizării în cadrul Sistemului public Pucioasa, respectiv lacul de acumulare Pucioasa, au fost identificate deșeuri, în special din material plastic; - în cadrul aceluiași sistem, unul din rezervoarele de înmagazinare din zona Mușa prezintă hidroizolația degradată și nu se asigură alee betonată în jurul acestuia.

Sancțiuni aplicate pentru nereguli

Pentru neconformitățile identificate, inspectorii DSP Dâmbovița au luat de urgență următoarele măsuri: - au fost stabilite termene de remediere; - s-a solicitat administratorului lacului de acumulare Pucioasa, respectiv Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița din cadrul Administrației Naționale Apele Române, salubrizarea periodică și ori de câte este necesar, a zonei de protecție sanitară a captării apei folosite în vederea potabilizării in cadrul stației de tratare Pucioasa; - au fost aplicate 2 sancțiuni cu avertisment.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale