Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.12.2018 00:25

Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni reclamă...


A A

Probleme "criminale" în Armată

Probleme

❚ Lipsa offset-ului din armată, „este crimă împotriva propriului tău popor”, susține liderul sindical Constantin Bucuroiu ❚ „În discuția pe care am avut-o cu fostul ministru al MAPN, Mihai Fifor, m-a surprins când acesta a spus că ei totdeauna au fost deschiși, la MAPN, la offset, dar că Agenția Offset din cadrul Ministerului Economiei nu s-a mișcat absolut deloc” ❚ „Eu zic că oamenii care ajung în fruntea acestor agenții sunt puși acolo pe criterii politice, și nu pe competență, pentru că dacă ar fi specialiști, cel puțin, ar avea verticalitate, ar ieși și ar spune - domne, eu mai mult de atât nu pot să fac, mă retrag”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni

Rep.: Offset-ul militar presupune ca, în cazul unei achiziții de armament, o parte din banii cheltuiți să se întoarcă în țara cumpărătoare, sub formă de investiții, transfer tehnologic...? În România, legea prevede un offset de minim 80%. Se respectă măcar acest minim?

- Offset-ul este al Ministerului Economiei. În ultimul timp s-a tot vehiculat că va trece ca Agenție sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Pe mine mă interesează mai puțin unde poate să fie această agenție, pe mine mă interesează „măi oameni buni, producem și noi măcar un minimum de 85%?”. Așa ar fi normal pentru orice țară care se respectă, un minim de 85% offset. Polonia este un caz de naționalism bine închegat pentru că s-au dus la 120%. La noi „Domne, dacă ne uităm... trec toate pe lângă noi”. La avioane nu s-a făcut offset, la fregate nu sa făcut offset. Acum spun că la transportoare se va face ofsset. Vă spun eu, la București, nu se va face absolut nimic.

Rep.: Bine, dar asta nu înseamnă trădare de țară?

- Este... nu trădare, este crimă împotriva propriului tău popor. Pe mine mă intrigă faptul că toți stau așa... și privesc cu pasivitate. În discuția pe care am avut-o cu fostul ministru al MAPN, Mihai Fifor, m-a surprins când acesta a spus că ei totdeauna au fost deschiși, la MAPN, la offset, dar că Agenția Offset din cadrul Ministerului Economiei nu s-a mișcat absolut deloc.

Rep.: Agenția Offset din cadrul Ministerului Economiei este condusă oare de cine trebuie, adică de specialiști în domeniu?

- Eu zic că oamenii care ajung în fruntea acestor agenții sunt puși acolo pe criterii politice, și nu pe competență, pentru că dacă ar fi specialiști, cel puțin, ar avea verticalitate, ar ieși și ar spune „domne, eu mai mult de atât nu pot să fac, mă retrag”. Atâta timp cât oamenii aceștia stau acolo și nu fac absolut nimic... Am ajuns în momentul cel mai de jos al unei industrii care putea să producă bani extraordinar de mulți. Și ne uităm la vecinii noștri, la bulgari, care erau sub noi, ani lumină, cum sunt acum peste noi. Contractele și comenzile lor, ca cifră, depășesc de 10-15 ori ce facem noi în România. Iar noi, în România, lăsăm fabricile să moară, de la zi la zi, le lăsăm fără persoanal pentru că pe banii aceștia mărunți... nu vine nimeni. Dacă nu găsim o soluție ca industria de apărare să primească cel puțin salariul mediu brut pe economie ne autodesființăm, ca industrie de profil, pentru că nu vine nimeni.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Deținut evadat de la Penitenciarul Găești
Investiții majore în municipiul Târgoviște
Uitatul Eminescu
La Târgoviște, microraioanele devin istorie
Probleme la unitățile de transfuzie sanguină din spitale
Lideri politici. Lideri europeni?
Deschiderea oficială a Festivalului Medieval Dracula 2019
Alba-neagra cu banii de investiții din Apărare
Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie"
PROGRAMUL FESTIVALULUI MEDIEVAL DRACULA TÂRGOVIȘTE 2019


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale