Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.07.2015 00:10

Ștafeta rămâne sus și în 2015


A A

ProActiv: vechea și noua deținătoare a Cupei

ProActiv: vechea și noua deținătoare a Cupei
ProActiv Târgoviște este cel mai de succes nume din fotbal-tenis-ul românesc

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

ProActiv Târgoviște a reușit week-endul trecut o nouă performanță pe plan național. Campioana en-titre a României a câștigat Cupa României, acesta fiind al doilea trofeu consecutiv adjudecat. Întrecerea a strâns la start nu mai puțin de zece echipe, iar meciurile s-au desfășurat în aer liber și nu în sală, așa cum se joacă de obicei. Partidele s-au jucat la baza „Caraiman” din Mamaia.

Vremea, un adversar de temut

„Ne simțim foarte bine, cu toate că ne așteptam să câștigăm pentru a doua oară consecutiv Cupa. Avem echipa cea mai solidă, cea mai legată. Ne era puțin teamă de impedimentul vremii, care putea fi extrem de imprevizibilă. Una este să joci afară, unde este soare, vânt și alta este să joci înăuntru. Una peste alta, e bine că am câștigat Cupa României”, ne-a declarat Dragoș Bizdrigheanu, unul dintre artizanii echipei.

Drumul spre trofeu

La Constanța, ediția din 2015 a Cupei României a adunat la start nu mai puțin de zece cluburi. Acestea au fost împărțite în două grupe, acolo unde s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”.

ProActiv a disputat meciuri cu Nord-Vest Cluj, Gomboș Tg. Mureș, Constanța și Viitorul Alexandria. Pentru a fi sigură de victoria finală, o echipă trebuia să câștige cel puțin două înfruntări: la triplu, la dublu și, dacă scorul era egal, se mergea la simplu în decisiv. ProActiv Târgoviște a trecut de toate adversarele cu 2-0, mai puțin de Nord-Vest Cluj, pe care a învins-o cu 2-1. În cealaltă grupă, s-au luptat pentru primele două locuri Harlem Vaslui, Chimia Rm. Vâlcea și CSU Ploiești, plus două echipe din București. Cu primul loc adjudecat în grupă, târgoviștenii au jucat în semifinale cu Chimia Rm. Vâlcea, poziția a doua din cealaltă grupă, pe care au învins-o cu 2-0. Tot 2-0 a fost și după finala mare, susținută împotriva celor de la CSU Ploiești.

Favoriți și la campionat

Dragoș Bizdrigheanu este unul dintre componenții de bază ai echipei ProActiv, fiind legitimat la club încă de la înființarea acestuia. Acesta consideră că un mare aport în realizarea performanțelor l-au avut sponsorii:

„Suntem fericiți pentru ce am realizat. Tocmai de aceea, în timpul relativ scurt de la înființarea clubului, am reușit să cucerim absolut tot unde am participat. Datorită sponsorilor am putut să realizăm aceste performanțe”.

În acest moment, ProActiv Târgoviște este lider al clasamentului, la 42 de puncte distanță de următoarea clasată, CSU Ploiești, într-un campionat care numără opt echipe. În acest moment, nu se mai joacă etape, fiind pauză competițională. Până acum, s-au jucat deja șase etape din totalul de opt.

„Mai avem două turnee, la Ploiești și la Vâlcea, care probabil se vor juca în septembrie amândouă. După aceea, urmează play-off-ul, programat pentru luna octombrie”, a spus Dragoș Bizdrigheanu.

Ce primează în fața problemelor

În ultima parte a anului, programul se anunță a fi foarte încărcat pentru toți componenții de la ProActiv Târgoviște. Și asta pentru că, după sfârșitul sezonului intern, vor urma Campionatele Europene.

„Noi ne dorim să rămâne pe staff-ul actual, să nu facem schimbări, fiindcă proiectul a funcționat foarte bine până acum. Sincer, vrem să dublăm titlul european obținut acum doi ani, la Istanbul. Pentru a doua parte a anului, asta vrem”, a transmis Dragoș Bizdrigheanu.

„În play-off, a doua etapă va fi tot la Târgoviște, fiindcă avem poziția de lider asigurată la finalul sezonului regulat. Probabil că vom primi medaliile tot la Târgoviște. Ne simțim bine și suntem împliniți sufletește. Târgoviștea este reprezentată bine la acest sport, e adevărat neolimpic, dar sunt rezultate meritorii, obținute după multe ore de muncă și antrenamente grele. Dorința, pasiunea, acestea primează în fața tuturor problemelor”, a mai spus Dragoș Bizdrigheanu.

Aproape toată echipa poate fi selecționată pentru Campionatul European

Pe 11 noiembrie va începe Campionatul European, care va fi găzduit în acest an de Chișinău (Republica Moldova). Acum doi ani, ProActiv Târgoviște a pus umărul serios la cucerirea medaliilor de aur, astfel că România va trebui să-și apere coroana continentală cucerită acum două sezoane. În acest moment, Dragoș Bizdrigheanu, Lorin Petrescu, Florin Purice și Răzvan Păuna sunt în lotul lărgit al naționalei tricolore.

Noi recorduri

ProActiv Târgoviște a luat naștere la începutul anului trecut, mai precis în ianuarie 2014. De atunci și până acum nu a trecut decât un an și jumătate, însă în tot acest timp clubul dâmbovițean a strâns în propria vitrină deja trei trofee. Palmaresul târgoviștenilor conține un titlu de campioană și două Cupe ale României, ambele câștigate consecutiv. Practic, pe plan național, ProActiv Târgoviște a câștigat tot ce se putea. Nu a ratat niciun trofeu pus în joc, impunându-și cu adevărat supremația într-un sport care nu atrage foarte multă atenție din partea media, dar care este extrem de spectaculos.

Lotul ProActiv Târgoviște: Dragoș Bizdrigheanu, Lorin Petrescu, Florin Purice, Răzvan Păuna, Mihai Tiplic.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale