Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.10.2015 00:18


A A

Prin GAL Valea Ialomiței, patru proiecte la Pietrari

Prin GAL Valea Ialomiței, patru proiecte la Pietrari
Depozitul de fructe a intrat pe ultima sută de metri, fiind binevenit pentru producători și pentru buget

❚ O agropensiune, o fabrică de îmbinări masă lemnoasă, un centru de înfrumusețare și un depozit de fructe sunt finalizate sau în curs de finalizare în comună ❚ Primarul de la Pietrari, Cornel Coman, a reușit să convingă mai multe persoane private din localitate să intre în afaceri accesând fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”, în care mai sunt prinse localitățile Șotânga, Aninoasa și Voinești

A. M. POPESCU


Pentru că fondurile la bugetul local sunt extrem de importante în dezvoltarea unei localități, iar contribuția agenților economici prin taxele și impozitele pe care le plătesc reprezintă o „gură de oxigen” pentru orice administrație locală, edilul de la Pietrari a reu- șit să convingă mai multe persoane private din localitate să intre în afaceri accesând fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”.

Chiar dacă la început s-au speriat de birocrația de la baza accesării acestor bani europeni, mai mulți privați din localitate au decis totuși să-și dezvolte afaceri cu sprijin european, iar acum investițiile pe care le-au întreprins se apropie de final, spre bucuria echipei administrative, care este încântată nu numai de faptul că localitatea se dezvoltă, dar și pentru că încasările la bugetul local cresc considerabil.

Primarul comunei Pietrari, Cornel Coman, este mândru de faptul că în localitate s-au realizat prin Grupul de Acțiune Locală o agropensiune (care urmează să fie finalizată), o fabrică de îmbinări masă lemnoasă (situată în apropiere de târgul comunal), un centru de înfrumusețare (care va fi gata în curând) și un depozit de fructe (de 400 de tone, și el pe ultima sută de metri).

„Avem patru proiecte care se implementează prin GAL în sectorul privat. GAL Valea Ialomiței este cel mai performant, este GAL-ul căruia noi i-am pus bazele, noi adică eu împreună cu Constantin Stroe (n.n. primarul comunei Șotânga), cu Constantin Maricescu (n.n. primarul comunei Aninoasa) și cu Sandu Gabriel (n.n. primarul comunei Voinești). Am muncit mult pentru el, am reu- șit să convingem și sectorul privat să atragă fonduri de acolo”, ne-a declarat primarul comunei, Cornel Coman.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Alte patru localități au intrat în scenariul Galben!
Jandarmii, la datorie la evenimentele de la Runcu și Mănești
36.000 lei oferiți de biserică pentru tratament medical
Grefieri pentru judecătoriile din circumscripția Dâmbovița
Borsetă cu acte, bani și telefoane înapoiată de jandarmii montani unui ploieștean
Campania „M.A.I. etic, M.A.I. integru”
Deschiderea noului an școlar, în siguranță!
Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!
„La porumb și floarea soarelui, producțiile nu sunt dintre cele mai bune”
Explozie de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale