Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.03.2020 00:25

Ieri, a fost confirmat...


A A

Primul caz de coronavirus în Dâmbovița!

Primul caz de coronavirus în Dâmbovița!

ANDREI VASILIU, ȘTEFAN KHALIL

 


 

A fost confirmat primul caz de coronavirus în județul Dâmbovița, în comuna Corbii Mari! Persoana infectată este un bărbat din Corbii Mari, satul Grozăvești, acesta fiind testat la Institutul Matei Balș din București. Bărbatul a fost infectat la o clinică privată din București, unde făcea dializă și a luat contact cu un alt pacient dializat, care a fost confirmat ca având COVID-19 și care a murit în cele din urmă pe 21 martie. Cetățeanul din Corbii Mari a ajuns, ulterior, la Spitalul Floreasca, acuzând simptome specifice infectării cu COVID-19. I s-au recoltat probe, iar rezultatul de la Matei Balș a confirmat că acesta este purtător al noului coronavirus. În prezent, dâmbovițeanul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București. Alte 21 de persoane identificate au intrat în contact cu bărbatul din Corbii Mari, confirmat cu COVID-19 și se află la acest moment în autoizolare la domiciliu. Patru dintre acestea, respectiv trei copii și fratele bărbatului, prezintă simptomele specifice virusului și se află internate la Secția de Boli Infecțioase din Târgoviște, în așteptarea rezultatelor testelor.

Primarul din Corbii Mari: „Era un scenariu previzibil. Îndemn la calm, curaj și rațiune”

Ieri, primarul comunei dâmbovițene Corbii Mari, Ionuț Bănică, i-a îndemnat pe cetățeni, printr-un mesaj public, la calm, rațiune și multă grijă! ,,Da, avem primul caz de coronavirus în comuna noastră. Era un scenariu posibil și probabil pe care l-am anticipat și pe care l-am amânat cât s-a putut. Dar nimeni nu se poate feri din drumul acestui virus și trebuie să luăm lucrurile ca atare. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri. În acest context, vreau să vă anunț că serviciile publice administrative ale Primăriei vor fi disponibile numai pentru situații de absolută necesitate. Primăria rămâne deschisă, dar numai pentru nevoi urgente. Serviciul la ghișeu este suspendat, iar petițiile sau alte probleme care se pot rezolva pe parcurs le puteți trimite pe adresele de e-mail. Vorbim la telefon, suntem prezenți non-stop în localitate și suntem în prima linie a luptei cu această epidemie. Avem curaj, avem rațiune și vom trece cu bine peste asta. Vă promit! Revenim cu măsurile ce vor fii comunicate si luate de Instituțiile Statului”, a transmis primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

Primarii verifică dâmbovițenii veniți din Diaspora

Primarii dâmbovițeni sunt mobilizați în această perioadă să identifice, cu ajutorul unor echipe mixte, persoanele care au venit, de curând, din străinătate, întrucât foarte multe dintre acestea au dezinformat autoritățile la intrarea în România cu privire la zonele din care vin. În prezent, au fost identificate 28 de persoane care au recunoscut că au venit din Italia (zonă roșie), dar au declarat la intrarea în țară că vin din Germania (zonă galbenă), pentru a evita carantina. În prezent, sunt în autoizolare, dar autoritățile dâmbovițene se tem că fenomenul acestaar putea fi unul mai extins și că ne putem aștepta, în perioada imediat următoare, la noi cazuri de confirmare a prezenței virusului COVID-19 în Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Containere noi pentru vaccinul anti-COVID și la Spitalul Municipal Moreni
Cinematograful Independența va fi gata luna viitoare!
"2021 - cel mai greu pentru administrațiile locale"
Cumpănașiada
DJ713 a fost redeschis circulației
Adio 4 benzi Târgoviște - București
800 de milioane de lei pentru investiții în municipiul Târgoviște
Guvernarea, încotro?
Eminescu are mereu dreptate...
Rezilierea contractului pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cumpănașiada

Am avut parte de becaliadă. Și mai avem încă. Am avut parte de băsesciadă. A lăsat ceva urme. Mai ales în politică. Acum avem parte de cumpănașiadă.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale