Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.07.2022 00:14

Potrivit Ministerului Transporturilor,


A A

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat

Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație deschisă pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgoviște - Sinaia, suma estimată pentru execuția lucrărilor putând ajunge la 1,336 miliarde de lei, fără TVA. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, a transmis într-o intervenție a sa că în cel mai optimist scenariu, lucrările pentru tronsonul de drum Bâldana – Târgoviște – Sinaia vor debuta cel mai devreme în toamna anului următor.

Primele proceduri pentru acest proiect au fost începute în anul 2020, de Guvernul Orban, iar termenul de finalizare al investiției era exact septembrie 2023, când sunt preconizate să înceapă lucrările. Fostul parlamentar de Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, a recunoscut că investiția a avut parte de multe obstacole de-a lungul timpului, dar acesta este optimist că lucrurile se vor desfășura de acum încolo într-o manieră firească.

„În ceea ce privește proiectul pentru DN 71, după cum bine știți, săptămâna trecută a fost relansat caietul de sarcini, care a fost revizuit. De asemenea, a fost revizuit și bugetul, a fost revizuit termenul, a fost revizuită logica investiției, fiind secționată în trei sectoare, ca să se poată obțină autorizații distincte și să se poată lucra în paralel, atât la documentația tehnică, cât și la autorizație, și, de ce nu, și urmărirea contractului poate fi făcut pe trei secțiuni.

De această dată va fi un proiect ofertant, sper să nu fiu contrazis de realitate și de aceea promovez această investiție, ca să existe ofertanți, pentru a nu mai întâmpina dificultățile pe care le-am avut până acum. Estimarea mea este că în septembrie vor fi depuse ofertele, va dura minim șase luni evaluarea, dacă nu vor fi contestații. Cel mai optimist termen pentru începerea lucrărilor ar fi undeva în toamna anului 2023. Pe ceea ce înseamnă tronsonul Bâldana – Târgoviște, dacă vom avea un scenariu firesc, proiectarea este va fi un an, iar dacă proiectarea funcționează, tot în toamna anului următor vom avea utilajele în teren”, a transmis secretarul de stat, Ionuț Săvoiu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

AUR Dâmbovița și-a intensificat acțiunile politice
„Reforma fiscal-bugetară, crucială pentru stabilitatea financiară a țării”
Legea plăcilor comemorative, trecută prin „furcile caudine” legislative
„Ziua Victoriei Revoluției de la 1848 și a Democrației Românești”
„Noi facem coaliție doar cu românii”
PSD Dâmbovița a sunat adunarea pentru alegerile din 2024
Secretarul general adjunct al NATO, în vizită „surpriză” la Automecanica și Mija
Achiziție de trenuri pe bază de hidrogen pe ruta București - Târgoviște
Conducere nouă la AUR Dâmbovița
CJD scoate „la bătaie” 9 posturi pentru tineri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)

GEORGE COANDĂ


Din agenda acestui grup, de fapt o bandă de descreierați – păcat că s-au vârât în această gașcă dubioasă și primarii orașelor românești mai înainte pomenite – haideți să spicuim câteva păcăleli parșive ambalate în proiecte promițătoare, cum ar fi, de pildă „o tranzacție verde și justă”, „un viitor mai verde, mai sănătos și mai... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale