Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2022 00:16

În Dâmbovița,


A A

Primele concluzii după simulările Examenelor Naționale

Primele concluzii după simulările Examenelor Naționale

La jumătatea lunii martie 2022, au avut loc simulările pentru probele la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, a precizat că rezultatele nu diferă foarte mult față de cele înregistrate anul trecut.

La Evaluarea Națională, gradul de promovabilitate a fost de aproape 60%, în vreme ce, pentru probele de Bacalaureat, au fost de aproximativ 40%. Prof. Ileana Nicolaescu a ridicat  un semnal de alarmă asupra faptului apar din nou diferențe majore între rezultatele obținute de elevii din mediul urban, față de cele obținute de elevii din mediul rural.

„După cum bine știți, la jumătatea lunii martie au avut loc simulările probelor scrise ale examenelor naționale pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Rezultatele nu diferă cu mult față de cele de anul trecut. Ne situăm în aceeași parametrii, undeva la aproape 40% la simularea Examenului de Bacalaureat și aproape 60% la probele scrise pentru Evaluarea Națională, unde elevii de clasa a 8-a se pregătesc în continuare pentru disciplinele de limba română și matematică. Diferențele sunt semnificative între rezultatele obținute de elevii din mediul urban, comparându-i cu cei din mediul rural”, a transmis inspectorul general școlar, Ileana Nicolaescu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Hramul mănăstirii Peștera
Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului
Investiții ample în infrastructura școlară
Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară
Procentul de promovare la Evaluarea Națională a fost de 76,65%
Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Târgoviște, pe podiumul național la Destinația Anului 2022
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale