Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2020 00:18

Biroul Electoral Județean, așteptat să se pronunțe pe legalitatea „alianței” PNL - USR - PLUS... pentru susținerea lui Sorin Ion la președinția CJD


A A

Primarul Târgoviștei spune că alianța de dreapta nu respectă legea!

Primarul Târgoviștei spune că alianța de dreapta nu respectă legea!

❚ Potrivit edilului Târgoviștei, alianța făcută în pripă între PNL și USR-PLUS în vederea susținerii lui Sorin Ion drept candidat unic la președinția CJD este nulă de drept pentru că nu s-a respectat procedura legală!

 

VIOLETA STANCIU


Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, a declarat ieri, în conferința de presă de la partid, că alianța făcută în pripă între PNL și USR-PLUS în vederea susținerii lui Sorin Ion drept candidat unic la președinția CJD este nulă de drept pentru că nu s-a respectat procedura legală! Potrivit edilului Târgoviștei, dacă Mihai Irimescu nu face dovada înregistrării unei cereri de renunțare la candidatură, care trebuie să fie datată până la finalul zilei de 18 august 2020, pe buletinul de vot apare în mod obligatoriu candidatul USR – PLUS. De asemenea, liderul social democrat nu înțelege de ce liberalii și cei de la USR - PLUS nu au făcut mai înainte această alianță, când lucrurile puteau fi rezolvate foarte simplu, catalogând această „mișcare politică” ,,o dovadă clară de lipsă de profesionalism și de ignorare a electoratului propriu”

,,Noi vom face toate demersurile legale astfel încât legea să fie respectată”

,,Am văzut ieri un eveniment media, o conferință de presă făcută de PNL și USR - PLUS potrivit căreia dreapta dâmbovițeană susține candidatul PNL la președinția CJD. Cred că este necesar să facem câteva precizări de natură juridică... Potrivit legislației în vigoare, candidații pot renunța la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor (art. 53 din legea privind alegerea autorităților administrației publice locale). Și citesc din hotărârea privind admiterea candidaturii d-ului Irimescu Mihai Emilian pe funcția de președinte al CJD din partea Alianței USR – PLUS, hotârăre dată în data de 17 august 2020. Procesul verbal de afișare a acestei candidaturi a fost semnat pe 17 august 2020. Dacă d-ul Irimescu nu face dovada înregistrării unei cereri de renunțare la candidatură până la finalul zilei de 18 august, pe buletinul de vot apare în mod obligatoriu candidatul USR – PLUS. Acestea sunt dispozițiile legale în vigoare! Nu am înțeles ce a însemnat acel circ, am fost total surprins și vorbesc în primul rând ca jurist, apoi ca și candidat, politician... Dacă nu face dovada înregistrării la Biroul Electoral de Circumscripție, la care a depus candidatura, a unei cereri de renunțare în termenul de 24 h, atunci trebuie să apară pe buletinul de vot. Înțeleg că astăzi (n.n ieri) se va lua o decizie la Biroul Electoral de Circumscripție, la Biroul Electoral Județean. Noi vom face toate demersurile legale astfel încât legea să fie respectată. Așa că nu înțeleg care este temeiul acestei alianțe, nu înțeleg de ce nu au făcut-o înainte când lucrurile puteau fi rezolvate foarte ușor și cred că este o dovadă cât se poate de clară de lipsă de profesionalism și de ignorare a electoratului propriu, până la urmă, de fiecare dintre partidele care sunt implicate în această mișcare politică, pentru că nu pot să-i spun altfel ... Alianță nu e, pentru că nu au făcut-o! Deci în alianță nu participă, și-au depus candidaturile fiecare în parte, nu au renunțat la candidatură în termenul prevăzut de lege. Nu am înțeles ce se întâmplă acolo! Oricum ideea de bază este... candidatul USR PLUS, dacă nu face dovada depunerii unei cereri de renunțare la candidatură în termen de 24 h de la afișare, se va regăsi pe buletinul de vot. Aceasta este legea!”, a declarat ieri secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, primarul Târgoviștei în cadrul unei conferințe de presă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale