Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.09.2022 00:17

Sezonul rece pune pe jar autoritățile


A A

Primarul Târgoviștei, îngrijorat de creșterea tarifelor la energie electrică

Primarul Târgoviștei, îngrijorat de creșterea tarifelor la energie electrică

De la 1 octombrie 2022 sunt anunțate creșteri mari ale tarifelor pentru energie. Toată lumea tremură la gândul că iarna care urmează va fi una dintre cele mai greu de suportat financiar. Primarii din țară sunt cei mai îngrijorați de scumpirile care se anunță, deoarece administrațiile locale trebuie să suporte cheltuielile la energie și pentru unitățile de învățământ. Primarul Daniel Cristian Stan spune că și la Târgoviște va fi o problemă în cazul în care nu va apărea niciun sprijin de la nivel național prin care primăriile să fie ajutate să achite facturile la energie pentru școli. Acesta a spus că momentan există o plafonare a prețurilor, dar nu se știe cât timp va fi valabilă.

„Aș părea iresponsabil să spun că nu sunt îngrijorat de creșterea tarifelor la unitățile de învățământ pentru energie și gaze, care se anunță în această iarnă. Bineînțeles că suntem îngrijorați cu toții de ceea ce se anunță. Atâta timp cât piața nu va fi din nou reglementată, va fi foarte greu să facem față. Există această plafonare care ne păstrează pe linia de plutire. Dacă nu era plafonarea aceasta, nu puteam să rezistăm. După aceea, eu sper să se reglementeze piața. Furnizorul nu va avea nici un fel de motivație să scadă prețul. În România, putem spune că avem o piață concurențială pe ceea ce înseamnă furnizarea de energie electrică sau pe energie în general, deoarece, toți consumatorii sunt captivi. Ce înseamnă consumator captiv…păi, de exemplu, încercați dumneavoastră să schimbați furnizorul de gaz. Să vedem dacă reușiți. Sau și mai bine, dacă reușiți astfel încât să fie tariful mai mic. Vă spun eu, niciodată nu se va întâmpla asta, pentru că ele sunt ținute artificial. În fine, pleacă și de la producători, este o piață comună, pentru că asta înseamnă și Uniunea Europeană, care în acest moment țărilor care au resurse le producem un dezavantaj”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

350.000 de firme fantomă în România
Continuă demersurile pentru modernizarea Stațiunii Peștera-Padina
Nu va exista plafon la consumul de gaze în această iarnă!
Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor
„Românii, fanatici ai produselor din import”
Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița
Parc modern construit pe un loc degradat
Întâlnirea de lucru a Camerelor de Comerț din Regiunea Sud- Muntenia
444 de locuri de muncă disponibile
Salariații QUADRA rămân în grevă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale