Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.10.2014 00:07

UPDATE FOTO :: Comuna Glodeni. Urmăriri penale, sechestre și incompatibilități oploșite politic


A A

Primarul Petre Dinu - certat cu legile, prieten cu puterile

Primarul Petre Dinu - certat cu legile, prieten cu puterile
În 2010, președintele Florin Popescu și "frățiorul" Petrică (primarul), mari și tari în comuna Glodeni. După 4 ani, amândoi dau cu subsemnatul...

UPDATE FOTO :: Un cititor revoltat de schimbările politice apărute în fostele fiefuri PDL ne-a trimis pe adresa redacției „Jurnal de Dâmbovița” o fotografie controversată din comuna Glodeni. Este vorba despre un  banner electoral prin care primarul Petre Dinu, fost PDL, își arată susținerea pentru candidatul PSD la prezidențiale Victor Ponta. Nu excludem ca autorul acestui banner să fi vrut să îi facă un mare deserviciu prezidențiabilului PSD, afișându-l pe același banner cu primarul Petre Dinu.

 

❚ Poliția, Parchetul, Curtea de Conturi și Agenția Națională de Integritate, toate i-au luat urma primarului Petre Dinu, iar dosarele sale penale s-au înmulțit pe măsura anilor petrecuți de edil în fruntea localității Glodeni ❚ Înspre Petre Dinu au curs șuvoi plângerile penale despre pietruiri păguboase și lucrări neexecutate dar plătite faraonic clientelei politice ❚ Cu toate acestea, primarul Petre Dinu este răsfățatul fiecărei puteri politice, care îl primește ca pe-o achiziție de mare preț în ciuda afacerilor sale penale care au prejudiciat grav bugetul public și interesele comunității

ANDREI VASILIU


Edilul comunei Glodeni, Petre Dinu, bate de departe orice record dâmbovițean la capitolul dosare penale. Poliția, Parchetul, Curtea de Conturi și Agenția Națională de Integritate, toate au luat urma afacerilor făcute cu banii publici de primarul Petre Dinu. Dosarele sale penale s-au înmulțit pe măsura anilor petrecuți de edil în fruntea localității Glodeni.

O parte dintre ele s-au concretizat cu rezoluții de începere a urmăririi penale, cum este cea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa în 16.02.2012 față de inculpatul Petre Dinu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, în dosarul nr. 150/P/2009 (atenție la anul dosarului!). Acesta a rezultat din conexarea a 4 (patru) dosare penale pe numele aceluiași Petre Dinu, potrivit surselor noastre.

De altfel, conform unui document obținut în exclusivitate de „Jurnal de Dâmbovița”, în aprilie 2014 Inspectoratul de Poliție al județului Dâmbovița a cerut oficial Consiliului Local al comunei Glodeni să transmită dacă se va constitui parte civilă în cadrul acestui proces penal.

Polițiștii de la Investigarea Fraudelor (IPJ Dâmbovița) au solicitat, în mai 2014, CL Glodeni să spună dacă dorește recuperarea prejudiciilor uriașe din dosar, bani ajunși în conturile firmelor COBADI SRL și PROCOR SA


 

Petre Dinu și alți funcționari de la Primăria Glodeni,

urmăriți penal pentru abuz în serviciu

Așa cum reiese din adresa trimisă Consiliului Local Glodeni de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dâmbovița, prejudiciile rezultă, în primul caz, din lucrările neexecutate la Școala „Buică Ionescu” din comună, dar plătite firmei SC COBADI SRL, în cuantum de 85.888 RON (circa 859 milioane lei vechi).

În 2010, președintele Florin Popescu, „frățiorul” Petrică (primarul) și consilieri din fami(g)lia PDL, mari și tari în comuna Glodeni. După 4 ani, mulți dintre ei au ajuns să dea cu subsemnatul la Poliție și Parchet!


 

Poliția Dâmbovița a cercetat în acest dosar și ajustările nelegale de prețuri pentru lucrările la vestitele „podețe” executate pe OG 7/2006 de celebra deja firmă SC PROCOR SA, a fostului președinte CJ și PDL Dâmbovița, Florin Popescu, lucrări care au prejudiciat bugetul primăriei Glodeni cu 305.373,90 RON (peste 3 miliarde lei vechi). Cercetările penale din acest dosar nu îl vizează doar pe primarul Petre Dinu. Procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale „in rem” și față de alți funcționari publici din Primăria Glodeni, sub acuzația de fals intelectual și uz de fals.

Procurorii Parchetului din Pucioasa i-au pus sub urmărire penală pe primarul Dinu Petre și pe complicii săi din Primăria Glodeni în februarie 2012


 

După efectuarea expertizelor, urmează ca funcționarii primăriei suspectați de fals intelectual și uz de fals să fie anchetați de procurorii Parchetului din Pucioasa.

 

Prejudicii penale din lucrări neexecutate,

dar plătite clientelei politice

De asemenea, din documentele pe care le-am obținut de la sursele noastre reiese că prejudiciile uriașe constatate provin din nerespectarea proiectelor tehnice sau neexecutarea unor lucrări plătite. Spre exemplu, la reabilitarea școlii din Glodeni, deși acoperișul clădirii are aria de aproximativ 500 mp, a fost plătită o învelitoare în suprafață de aproximativ 900 mp, iar ministația de epurare instalată, alta decât cea din proiect, este ca o glumă proastă, întrucât nu face față nici pe departe numărului mare de utilizatori.

Cât despre „podețele” plătite la preț de poduri firmei „deputatului OG 7” Florin Popescu, amintim doar că firma acestuia, SC PROCOR SA, a participat singură la licitație (conform primelor documente oficiale!) și a câștigat astfel, dintr-un foc, 30 de miliarde lei vechi. De la suspiciunea de fals în înscrisuri oficiale, (deoarece între timp au apărut documente în care figurează doi participanți la acea licitație, nu doar PROCOR!) și până la calitatea îndoielnică a lucrărilor, constatată de Curtea de Conturi și dovedită în timp de degradarea lor, întreaga afacere a podețelor din Glodeni este cu mult mai tulbure decât va fi vreodată apa peste care au fost construite.

Curtea de Conturi a sancționat jaful în fondurile publice de la Glodeni și cere banii înapoi vinovaților. În fotografie, „podul” peste pârâul Slãnic, mostră a lucrărilor prost executate, dar plătite regește


 

Plângerile penale au curs și ele șuvoi înspre Petre Dinu, una dintre ele fiind și pentru pietruirile din comuna Glodeni în perioada 2005-2011, făcute cu spărtură de calcar care, evident, a fost spălată rapid de ploi laolaltă cu miliardele alocate pentru aceste lucrări. Pe surse, am aflat că dosarul le provoacă nopți albe unora dintre apropiații lui Petre Dinu, precum Safta Gheorghe (fost viceprimar), Prundaru Gabriel (fost președinte al Comisiei Juridice în CL Glodeni), Sandu Ion (fost secretar) și Bâzgan Ionuț (fost diriginte de șantier).

 

Primarul „Petrică”, răsfățatul tuturor puterilor

Despre afacerile penale cu bani publici derulate în disprețul legii în fieful portocaliu de la Glodeni, astăzi vopsit într-un roșu strident, au curs râuri de cerneală în paginile acestui ziar, precum și la televiziunea TV ARTPRESS și la postul RADIO D. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care fostul regim PDL a declanșat asasinarea noastră economică, pentru a ne amuți editorial.

 


GALERIE VIDEO


 

Opoziția de atunci blama, ce-i drept destul de sfios, abuzurile și ilegalitățile aleșilor penali de la Glodeni, pe care mai nou i-a primit cu brațele deschise. Aceasta să fie „moralitatea” și „dreptatea până la capăt” promise în 2012? Controalele Curții de Conturi din anul 2010 au confirmat întru totul anchetele noastre de presă, iar IPJ Dâmbovița, prin Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa au efectuat cercetările penale în cauză.

 

Edilul din Glodeni, alături de alte patru persoane, între care și fostul viceprimar, au averile puse sub sechestru până la finalizarea procesului penal, așa cum a comunicat IPJ Dâmbovița. Mai mult, în anul 2010, Agenția Națională de Integritate a comunicat că l-a declarat incompatibil pe primarul Petre Dinu de la Glodeni deoarece „în perioada 07.07.2004- 17.03.2006 a deținut simultan atât funcția de Primar al Comunei Glodeni, Județul Dâmbovița, cât și calitatea de administrator la o societate comercială”. Dosarul nr. 390/I.I./2009 de la ANI, privitor la primarul Petre Dinu, figurează pe site-ul agenției ca fiind „în procedură”, însă nu au mai existat comunicări ulterioare.

 

Edilul din Glodeni a contestat ordonanța Parchetului,

dar a pierdut definitiv

Primarul Dinu Petre a susținut, în presa locală, că nu se face vinovat de acuzațiile pe care i le-a adus oficial Parchetul din Pucioasa și chiar a formulat o contestație împotriva ordonanței procurorului de caz. Edilul a pierdut însă definitiv procesul în data de 08 august a.c., când Judecătoria Pucioasa a decis:

„Respinge contestația. Menține ordonanța nr.150/P/2009 din 03.07.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa ca fiind legală și temeinică. Menține actele de executare a măsurii asiguratorii a sechestrului aduse la îndeplinire de organele de cercetare penală, până la concurența valorii probabile a pagubei”.

Cu toate acestea, primarul Petre Dinu este răsfățatul fiecărei puteri politice, care îl primește ca pe o achiziție de mare preț în ciuda afacerilor sale penale care au prejudiciat grav bugetul public și interesele comunității.

 

- alte articole la temă:

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale