Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.02.2020 00:18


A A

Primarul orașului Răcari, întâlnire cu președintele Comisiei de agricultură

Primarul orașului Răcari, întâlnire cu președintele Comisiei de agricultură

❚ Primarul Marius Caravețeanu a transmis Senatului României o adresă în care a fost explicată nemulțumirea celor 386 de fermieri din orașul Răcari ❚ Potrivit edilului localității, fermierii dâmbovițeni au fost penalizați cu 5% din valoarea totală a plăților directe


ȘTEFAN KHALIL


Zilele trecute, edilul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, a avut o întâlnire cu președintele Comisiei de agricultură din Senat, senatorul George Stângă, în cadrul căreia i-a comunicat acestuia problemele cu care se confruntă fermierii din județul Dâmbovița. Subiectele dezbătute de cei doi au fost în principal de a îndepărta acea obligație a fermierului de a informa APIA, în termen de 10 zile, despre incendiile de miriști, provocate de oameni sau cauze necunoscute, măsura fiind una foarte drastică, potrivit edilului din Răcari. „Ce se întâmplă dacă nu ai observat acest incendiu? Ce se întâmplă dacă ești plecat din localitate? Din diverse cauze, independente de voința ta, nu poți anunța APIA cu privire la eveniment. Ești penalizat cu 5% din suma totală care reprezintă subvenția pe fermă!”, a punctat primarul orașului Răcari. Acesta a început deja primele demersuri pentru rezolvarea acestei probleme după discuția purtată cu senatorul George Stângă. Primarul Marius Caravețeanu a transmis Senatului României o adresă în care a fost explicată nemulțumirea celor 386 de fermieri din orașul Răcari. Potrivit edilului localității, fermierii dâmbovițeni au fost penalizați cu 5% din valoarea totală a plăților directe, chiar dacă atunci când s-au confruntat cu incendiile și au contactat la timp pompierii, poliția și serviciul voluntar pentru situații de urgență, dar nu au făcut înștiințare către APIA în termen de 10 zile, atât cât este prevăzut de lege. „Având în vedere faptul că de la data înființării culturilor și până la recoltare fermierii se confruntă cu o multitudine de probleme privind asigurarea pazei culturilor, aici evidențiindu-se marii fermieri, este imposibil ca aceștia să mai efectueze paza miriștilor și după recoltare pe o întindere de sute de hectare, până la efectuarea lucrărilor de pregătire a terenului, pentru a preîntâmpina producerea unor incendii sau depistarea acestora în termen care să permită și anunțarea în maxim 10 zile de la producere”, a transmis primarul Marius Caravețeanu în adresa către Comisia pentru Agricultură din Senat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale