Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.07.2015 00:08

„Culise” la Pucioasa


A A

Primarul Bădău nu a știut de schimbarea lui Cristi Duță

Primarul Bădău nu a știut de schimbarea lui Cristi Duță
Chiar dacă Primăria Pucioasa asigură în integralitate bugetul echipei de fotbal, pe edilul șef Dănuț Bădău nu l-a informat nimeni despre schimbarea antrenorului Cristi Duță

❚ „Nu l-am informat pe domnul primar despre schimbarea antrenorului, pentru că am libertatea să iau decizii la club. Îmi reproșez că nu am fost mai implicat la echipă, să fiu mai exigent cu Cristi Duță”, a fost mărturisirea președintelui de la Pucioasa, Adrian Barbu ❚ Interesant este că Barbu nu l-a anunțat nici măcar pe Cristi Duță de faptul că nu mai este antrenorul echipei, acesta aflând de schimbare de la reprezentanții ziarului nostru. „Vroiam să-i spun marți, la reunirea lotului” ❚ „M-am simțit trădat de președinte, iar asta mă doare foarte tare. Am fost lucrat mișelește, pe la spate, după o colaborare de atâția ani”, nu și-a ascuns dezamăgirea Cristi Duță, puternic afectat de cele întâmplate ❚ Duță a refuzat să colaboreze cu noul antrenor, Ciprian Stăncescu, pe care l-a atacat extrem de dur. „Nu voi fi niciodată secundul lui, m-aș umili prea mult. Am și eu orgoliu, nu pot să fiu secundul unui antrenor mai slab ca mine. Ce antrenor e el, ce licență are? Eu am UEFA B”

COSTIN MIHAI

 


 

A picat și cel mai longeviv antrenor de la Liga a IV-a. Cristi Duță a fost demis săptămâna trecută de la PAS Pucioasa, în locul său fiind preferat Ciprian Stăncescu, de la AS Doicești. Interesant este că primarul orașului-stațiune, Dănuț Bădău, nu cunoștea de schimbarea apărută la nivelul băncii tehnice a echipei de pe Patrana, chiar dacă bugetul acesteia este asigurat de municipalitate.

„Chiar nu mai este Cristi Duță antrenorul echipei? Nu am cunoscut acest amănunt. Curios, pentru că nu l-am angajat de foarte multă vreme”, s-a arătat surprins primarul Bădău.

„Nu l-am informat pe domnul primar despre schimbarea antrenorului, pentru că am libertatea să iau decizii la club. 85.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Pucioasa, iar de doi ani ani echipa termină numai în zona inferioară a clasamentului. Acum am fi retrogradat, dacă nu promova Aninoasa în Liga a III-a. Îmi reproșez că nu am fost mai implicat la echipă, să fiu mai exigent cu Cristi Duță”, a sunat mărturisirea președintelui de la Pucioasa, Adrian Barbu (Totoc).

Cum a fost umilit Cristi Duță! De cine?...

Interesant este că președintele Barbu nu l-a anunțat nici măcar pe Cristi Duță de faptul că nu mai este antrenorul echipei, acesta aflând de schimbare de la reprezentanții ziarului nostru.

„M-am simțit trădat de președinte, iar asta mă doare foarte tare. Am fost lucrat mișelește, pe la spate, după o colaborare de atâția ani. Eu nu am lucrat cu bani la echipa asta, am cerut doar jucători, însă nu prea s-a putut. Din 2009 le-am făcut pe toate la Pucioasa, fiind angajat abia anul trecut. Nu mai puteam să stau așa, fără bani. Nu am mai rezistat și am mers la domnul primar în audiență, spunându-i că am ajuns la limita răbdării. Eu am fost și antrenor, și delegat, am tuns și terenul, am spălat și echipament, am mai și jucat când nu avea cine. După toate acestea, acum nu mai sunt bun. Președintele nici măcar nu m-a anunțat că am fost schimbat. A trebuit să aflu de la voi!”, nu și-a ascuns dezamăgirea Cristi Duță, puternic afectat de cele întâmplate.

„Vroiam să-l anunț pe Cristi marți, la reunirea lotului. Oricum, rămâne antrenor secund și se va ocupa în continuare de baza sportivă”, a apărut răspunsul lui „Totoc” Barbu.

„Toate oalele se sparg în capul meu și nu e corect”

„Nu voi fi niciodată secundul lui Ciprian Stăncescu, m-aș umili prea mult. Am și eu orgoliu, nu pot să fiu secundul unui antrenor mai slab ca mine. Dacă era unul mai bun, ca Romică Ciobanu sau Cristi Bădoiu, antrenori cu coloană vertebrală, mai ziceam. L-am văzut eu că stătea la meciuri în tribună lângă președinte, dădea indicații, dar nu am crezut că asta urmărește. Am apucat să sun niște jucători, să-i aduc la echipă. Am aflat apoi că i-a sunat și el, spunând că e noul antrenor de la Pucioasa. Ce antrenor e el, ce licență are? Eu am UEFA B”, a reacționat extrem de dur Cristi Duță, care are alte planuri la Pucioasa.

„O să merg pe la școli și o să-mi fac niște grupe de juniori. Copiii nu mă trădează. O să mă ocup și de baza sportivă, însă nu vreau să mai am nicio legătură cu echipa de seniori. Poate că am și eu o parte din vina ultimelor rezultate, dar vă asigur că am făcut tot ce ține de mine. Acum văd că toate oalele se sparg în capul meu și nu e corect. Nu vreau să vorbesc mai multe”.

Stăncescu va continua și la Doicești

Ciprian Stăncescu nu a răspuns jignirilor aduse de Cristi Duță, însă nici nu renunță la colaborarea care i s-a propus.

„Este părerea domnului Duță și nu vreau să o comentez în vreun fel. Mi s-a propus zilele trecute să preiau echipa din Pucioasa, având ca obiectiv clasarea în prima jumătate la nivelul Ligii a IV-a. Voi merge în paralel și cu formația din Doicești, la Onoare. Am vorbit cu domnul primar de acolo, care a acceptat o prelungire a colaborării. Chiar dacă Doicești va primi un loc la Liga a IV-a, va juca tot la Onoare”.

Reunirea lotului la Pucioasa a fost programată pentru mâine, la ora 18.00.

Poate că și „Totoc” ar trebui schimbat!

Chiar dacă rezultatele au cam lăsat de dorit în ultimii ani, imaginea lui Cristi Duță la nivel local este una destul de bună. În schimb, oamenii de fotbal din zonă își îndreaptă mai degrabă reproșurile către președintele Barbu.

„Poate că și Duță are vina lui, însă nici nu a avut un președinte capabil. Primarul Bădău nu se pricepe la fotbal și l-a lăsat pe Totoc, o alegere mai degrabă neinspirată. Nu cunoaște nici lucrurile elementare despre acest sport, darămite despre managementul unui club. Cum adică să ai buget de aproape un miliard pe an și să termini pe un loc de retrogradare? E rușinos să stai sub Cobia sau Urziceanca! Credeți că are vreuna buget de un miliard? Întrebați-l pe Totoc doar atât. Ce reprezintă adevărul unei echipe?”, am prins reacțiile unor oameni de fotbal din Pucioasa.

I-am adresat întrebarea respectivă președintelui divizionarei D, dar s-a cam bâlbâit. Poate că la PAS Pucioasa se impune o schimbare totală, nu doar a antrenorului. Cu o așa conducere, echipa de pe Patrana nu a ajuns întâmplător printre codașele Ligii a IV-a. Știți cât a avut Gura Șuții, echipă de primele șase locuri, bugetul declarat pentru sezonul trecut? 40.000 lei. Cel puțin așa a transmis primarul Constantin Dinu. Cu toate că, nici de-ale lui nu prea mai credem.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de jos totoc la 05.07.2015 23:46

are perfecta dreptate duta!nu a avut conditii pentru mai mult.sunt junior la pucioasa si abia daca se strangeau 11 "mari" la meci.El spala echipamentele tuturor si se ocupa de intretinearea bazei.Totoc venea doar la meciuri cu aere de mare patron de fotbal


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale