Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.07.2021 00:17

De la TârgoviȘte...


A A

Primarul acuză Guvernul că lasă de izbeliște transportul elevilor

Primarul acuză Guvernul că lasă de izbeliște transportul elevilor

ȘTEFAN KHALIL


Într-o intervenție recentă, primarul municipiului TârgoviȘte, Daniel Cristian Stan, a declarat a că actualul Guvern al României nu pune deloc preț pe infrastructura educațională, decontând doar 50 de bani pe elev la o călătorie de 10 kilometri. Acesta a spus că este o lipsă de respect a actualilor guvernanți față de una dintre cele mai mari probleme ale țării, pentru care mereu apar motive ca acestea să nu poată fi rezolvate, a punctat edilul. În trecut, autoritățile publice locale au mai ridicat această problemă a transportului gratuit pentru elevi, declarând că dacă acesta va dispărea, atunci traficul din zonele urbane va fi mult mai aglomerat. ,,Pe zona de transport gratuită pentru elevi, actualul Guvern al României a emis un act normativ în urmă cu un an de zile contradictoriu, au spus că vor da o Ordonanță de Urgență pentru a rezolva această problemă pentru că nu se putea asigura gratuitatea. Au dat Și un act normativ din care reieȘea faptul că la o călătorie de 10 km se decontează aproximativ 50 de bani pe elev. Este o bătaie de joc, iar mulți părinți aleg să-Și aducă personal copiii la Școală. Se pare că tot ceea ce înseamnă probleme pe zona de educație, probleme reale pentru societate... nu are niciun fel de rezolvare decât la acest mod, în bătaie de joc. Actul normativ a fost prezentat de domnul ministru Sorin Cîmpeanu în care spunea că a găsit soluția rezolvării decontării transportului Școlar. Ei bine, uitați ce soluție a găsit” , a semnalat primarul municipiului TârgoviȘte, Daniel Cristian Stan.

Ministerul Educației infirmă afirmațiile făcute de edilul municipiului Târgoviște

Contactat de noi în urma declarației făcute în spațiul public de primarul Daniel Cristian Stan, fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița Și actual Secretar de Stat al Ministerului Educației, Sorin Ion, a declarat următoarele: ,, Vă ofer un exemplu concret. Pentru 12 kilometri, 30 de lei pentru primii trei kilometri + 9 x 3 lei pentru restul până la 12, înseamnă 57 de lei, împărțit la 12 fac 4,75 lei pe kilometru. Aici vorbim de abonamente, ca să fim înțeleȘi. De asemenea, în Ordonanța de Urgență scrie clar faptul că decontarea cheltuielilor de transport, pe baza documentelor emise de transport rutier, pentru facilitățile de transport acordate elevilor se asigură la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 de lei pe lună pentru distanța de trei kilometri. Pentru distanțele ce depăȘesc trei kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 30 de lei pe lună se suplimentează cu trei lei pentru fiecare kilometru pe lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare”, a explicat Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Sorin Ion.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor
„Klaus Iohannis va lua o funcție la nivelul UE, nu la NATO”
Extinderea rețelei de canalizare în Răzvadul de Sus și de Jos
Rolul primăriilor în colectarea noii taxe de salubritate trebuie regândit
6 consilieri s-au alăturat echipei PSD Moreni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mulțumim, Europa!

George Coandă


Uite că o trăirăm / văzurăm și p-asta! Și chiar dacă europarlamentarul Eugen Tomac nu prea ne-a interesat, ei bine, de data asta, pentru că el a avut inspirația să bage în discuție în Parlamentul European chestiunea spinoasă a Tezaurului României, depus în beciurile Kremlinului în anii primului Război Mondial ca să nu-l prăduiască cel de-al doilea Reich german. Inamicul ne... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale