Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2015 00:13

Nemulțumiri printre edilii dâmbovițeni


A A

Primăriile Doicești și Niculești așteaptă "minuni" de la rectificarea bugetară

Primăriile Doicești și Niculești așteaptă
Mircea Ismail - primar Doicești, și Dorinel Soare - primar Niculești nu știu cum vor ține administrațiile pe linia de plutire

❚ Repartiția banilor făcută de Ministerul Finanțelor după o formulă nouă de calcul creează mari probleme financiare multor localități din Dâmbovița și pune la grea încercare edili dâmbovițeni ❚ Doicești este una dintre cele 20 de comune din țară care nu a primit nici măcar un leu când s-au alocat banii de la nivel central, iar primarul Mircea Ismail spune că localitatea face eforturi să supraviețuiască până la rectificarea din vară ❚ De asemenea, primarul de la Niculești, Dorinel Soare, a precizat că a primit cu 8 miliarde lei vechi mai puțin decât anul trecut, lucru care aruncă localitatea în mari probleme financiare

A.M. POPESCU


Repartiția banilor făcută de Ministerul Finanțelor, după o formulă nouă de calcul, creează mari probleme financiare multor localități din județul Dâmbovița și pune la grea încercare edilii dâmbovițeni, care nu știu cum să mai împartă puținele resurse pe care le au în vistierie.

Mircea Ismail, primarul comunei Doicești, este unul dintre cei care se vaită că nu știe cum va reuși să mențină localitatea pe linia de plutire după ce nu i-a fost repartizat niciun leu de la Ministerul Finanțelor.

 

Doicești va primi bani abia la rectificarea din luna iulie

Edilul susține că în aceste condiții financiare proiectele de dezvoltare a localității sunt blocate:

„Localitatea Doicești se chinuie anul acesta să supraviețuiască din punct de vedere bugetar. Cele două componente ale bugetului, componenta de funcționare, componenta de dezvoltare, sunt departe de a fi realizate având în vedere că atunci când s-au alocat banii de la bugetul central, Doicești a făcut parte din cele 20 de localități care au primit zero lei, zero bani. Urmează ca în iulie să fie băgat și Doicești în acea repartizare de la bugetul central”.

 

„Dacă Vâlcov nu mai e, nu înseamnă că problema va rămâne nerezolvată”

Printre nemulțumiții de banii primiți se numără și primarul localității Niculești, Dorinel Soare, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Dâmbovița. Deși localitatea pe care o gospodărește nu a fost atât de ghinionistă ca Doicești, edilul de la Niculești este la fel de nemulțumit și spune că nu are bani suficienți să susțină financiar proiectele de dezvoltare a urbei. Si primarul de la Niculești așteaptă „minuni” de la rectificarea bugetară care se preconizează că va avea loc în luna iunie a acestui an.

Ba mai mult, Dorinel Soare susține că pe vremea ministrului de Finanțe Darius Vâlcov a primit asigurări că problemele financiare vor fi rezolvate, dar cum vremurile s-au schimbat și Vâlcov a ajuns în arest preventiv, edilul speră ca situația să fie preluată și soluționată de actualul ministru al Finanțelor.

„Sunt unul dintre cei nemulțumiți, pentru că am primit cu aproape 8 miliarde mai puțin decât anul trecut, pe formula respectivă. Am rămas neacoperit cu multe sume și sperăm, că așa ni sa promis, că la următoarea rectificare vom fi și noi mulțumiți cum au fost cei care nu și-au făcut treaba. (...) Repartizarea făcută este foarte proastă. Demersuri sunt făcute și la nivelul Asociației și domnul Vâlcov ne-a promis atunci că la prima rectificare va încerca să rezolve această situație, pentru că sunt localități care s-au angajat la cheltuieli foarte mari, au venit niște venituri pe care le-au realizat în 2013 care acum nu mai sunt și nu or să aibă nici bani de salarii. Deocamdată eu am bani de salarii, dar dacă nu fac veniturile la nivelul preconizat, o să rămân fără bani. Noi nu am spus să ia de la colegii care au primit bani și să ne dea nouă, nu, să le dea și lor, dar să ne completeze și nouă, pentru că nu este același lucru o localitate cu 1500 de locuitori și o localitate cu 5000-7000 de locuitori. Nu sunt aceleași probleme, cheltuielile sunt mult mai mari. Ni s-a spus că e o chestiune-pilot și că se va încerca să se rezolve această situație. Va trebui să se rezolve, pentru că altfel vom intra noi în colaps. (...) Noi sperăm acum ca problema să fie preluată de actualul ministru. Din ce știu eu există deja un proiect de act normativ de modificare a articolului 8, în sensul de a li se da celor cărora li s-a luat. Dacă Vâlcov nu mai e, nu înseamnă că problema va rămâne nerezolvată, rămâne ca cei de la Ministerul Finanțelor să facă treaba asta...”, speră Dorinel Soare, primarul de la Niculești.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale