Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2014 00:25

În Dâmbovița s-au acumulat iar restanțe


A A

Primăriile, din nou datoare la salubritate

Primăriile, din nou datoare la salubritate
Primăriile rău-platnice au fost avertizate să-și rezolve problemele la rectificarea bugetară

❚ Unitățile administrativ-teritoriale debitoare riscă să fie executate silit de Supercom, întrucât președintele ADI Salubritate și al CJD, Adrian Țuțuianu, este hotărât să cesioneze creanțele către această firmă care colectează gunoiul menajer în județ ❚ ADI Salubritate are la momentul actual pe rolul instanțelor de judecată peste 70 de cauze, toate cu primăriile care nu-și plătesc datoriile ❚ În condițiile în care unele primării abia se pot ține de plata facturilor actuale, este curios de știut ce se va întâmpla pe viitor, tendința pe plan european însemnând depozite noi și unitate de ardere a deșeurilor pentru producerea de energie electrică și termică, deci și costuri pe măsură

VIOLETA STANCIU


La ultima ședință a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) – Salubritate, președintele acesteia, totodată președinte al Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu a lansat noi avertismente către primarii rău-platnici ai județului care nu se achită de obligațiile pe care le au în cadrul acestei asociații. Edilii au primit ca sarcină de la șeful județului să-și remedieze situațiile de natură financiară la rectificarea de buget care se anunță a fi una pozitivă. În caz contrar, unitățile administrativ-teritoriale debitoare riscă să fie executate silit de Supercom (firma care colectează gunoiul menajer în județ), întrucât președintele CJD este hotărât să cesioneze creanțele ADI Salubritate către Supercom.

Avertismente către primăriile rău-platnice

„La data de 22.09.2014 a avut loc ședința ADI Salubritate. Am analizat situația financiară, în principal, și am constatat că foarte multe unități administrativ-teritoriale nu se țin de obligațiile pe care le au în cadrul ADI legate de plata cotizațiilor curente, a celor suplimentare și restante. Ca urmare, am cerut primarilor ca la rectificare să-și îndeplinească aceste obligațiuni, pentru că riscăm să ajungem din nou datornici la Supercom. Am mers până acolo, încât le-am spus că voi cesiona toate creanțele pe care le are ADI la Supercom ca să-i execute silit. De ce? Pentru că avem din contractul de tranzacție rata nr. 8 de 318.000 lei, scadentă pe 30.09.2014. Ne-am ținut de eșalonare, dar în schimb avem facturile lunilor iulie și august - care înseamnă 4.576.000 lei - neplătite din cauza neonorării de către UAT-uri a obligațiilor pe care le au. De asemenea, avem de plată către Eurogaz Prescom o sumă de 1.221.000 lei, reprezentând facturile lunilor iulie-august. Am primit 2 milioane lei de la Electrica din ce s-a colectat din taxa de habitat și am făcut plățile în ordinea logică și normală”, a precizat Adrian Țuțuianu.

70 de UAT-uri în proces cu ADI Salubritate

ADI Salubritate are la momentul actual pe rolul instanțelor de judecată peste 70 de cauze, toate cu UAT-urile care nu-și plătesc datoriile. De asemenea, o altă problemă ridicată de președintele CJD este necesarul suplimentar de pubele, care la nivelul județului este de circa 21.366. „Săptămâna aceasta am avut o nouă rundă de negocieri cu Supercom pentru asigurarea pubelelor necesare în tot județul”, a mai punctat Adrian Țuțuianu.

„Soluții… pentru viitor”

Preocupat foarte mult și de ceea ce se va întâmpla de acum încolo în acest domeniu de activitate, președintele CJD a constituit un colectiv tehnic, format din specialiști care să-i prezinte la momentul oportun „soluții pentru viitor, pornind de la contractul încheiat cu Eurogaz Prescom. Vreau să știu cine are obligația legală să construiască depozite noi, cine are obligația să construiască o unitate de ardere a deșeurilor în vederea producerii de energie electrică și termică, pentru că asta este tendința pe plan european și mondial, nu să depozităm gunoaiele în modalitatea pe care o știți, la Aninoasa. În orice caz, în legislația actuală europeană, trebuie să facem depozite subterane de gunoi. Nu se mai permit depozite de suprafață”, a concluzionat președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale