Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2014 00:14

În Dâmbovița,


A A

Primarii migratori, neintimidați de avertismentele noului PNL

Primarii migratori, neintimidați de avertismentele noului PNL
Iulian Vladu, lider ACL Dâmbovița, spune că, dacă Ordonanța 55 va trece de Senat, va fi atacată de noul PNL la Curtea Constituțională

❚ Inițiativa fostului ACL de a ataca la Curtea Constituțională Ordonanța 55, care a permis aleșilor locali să schimbe partidul fără să-și piardă mandatele, nu sperie pe nimeni ❚ În timp ce liderul ACL Dâmbovița, Iulian Vladu, susține că anul 2015 va fi dedicat alegerilor anticipate în multe primării din județ, edilii traseiști spun că legea nu va putea fi aplicată retroactiv și, surpriză sau nu pentru liderul politic, nu regretă niciunul că a lăsat PDL-ul pentru PSD

ANA MARIA POPESCU


Copreședintele ACL Dâmbovița, deputat Iulian Vladu, a anunțat că imediat ce Ordonanța 55, privind migrarea aleșilor locali, va deveni lege, va fi atacată de noul PNL (PNL și PDL, fostul ACL) la Curtea Constituțională.

Deși liderul dâmbovițean Vladu susține că există posibilitatea ca la anul să avem alegeri anticipate în multe dintre localitățile județului, primarii din Dâmbovița, care și-au schimbat opțiunea politică în baza Ordonanței 55, nu sunt intimidați.

„Propunerea a fost respinsă la Camera Deputaților și își urmează cursul la Senat. Noi oricum o vom ataca la Curtea Constituțională după ce va deveni lege, pentru că, dacă va trece de Senat, va deveni lege. Primarii, consilierii, viceprimarii s-ar putea să-și piardă mandatele, pentru că și-au schimbat opțiunea politică. S-ar putea să avem alegeri anul viitor în foarte multe localități”, a precizat Iulian Vladu.

Aleșii locali sunt însă convinși că nu vor fi afectați în niciun fel de demersurile opoziției și asta pentru că legea nu poate fi aplicată retroactiv, ea doar produce efecte pentru viitor. Surpriză sau nu pentru liderul Iulian Vladu, niciunul dintre edilii cu care am stat de vorbă nu regretă că a părăsit PDL și a trecut în tabăra PSD, ba chiar sunt hotărâți să rămână social-democrați mult timp de aici înainte.

 

„Nu voi fi afectat, legea nu se aplică retroactiv”

Alexandru Constantin, primar Mănești

„Mutarea s-a făcut în baza unei legi. Așa că, dacă se întâmplă ceva, se aplică de la data aceea încolo, nu se aplică retroactiv o lege. Deci nu voi fi afectat. Nu regret că am trecut la PSD. Nu m-aș întoarce înapoi la PDL pentru că aș fi neserios. Rămân la PSD cu tot sufletul”.

 

„Nu mă întorc la PDL”

Ion Preda, primar Brănești

„Nu știu dacă respingerea Ordonanței mă va afecta, pentru că nu sunt jurist, dar după părerea mea nu vom avea de suferit nimic, pentru că Ordonanța și-a produs deja efecte juridice. Dacă se va aplica ceva, nu se va aplica retroactiv. Dacă se va adopta ceva, va fi de acum înainte, nu pentru ceea ce a fost în trecut. Nu regret că am trecut la PSD, a fost alegerea mea, asta e viața. Am făcut tot ce a depins de mine ca să câștigăm, nu am reușit, asta e. Eu am câștigat la Brănești, nu m-aș întoarce la PDL. Dacă nu vroiam să fiu aici (n.n. – la PSD) nu treceam, puteam să stau acolo (n.n. – la PDL) și puteam să joc dublu, dar nu este felul meu. Eu îmi fac datoria la locul de muncă respectiv”.

 

„N-am să regret niciodată că am trecut la PSD”

Toma Pricopie, primar Malu cu Flori

„Nu mă afectează, pentru că deja s-au produs efectele juridice și nu au ce să mai facă. M-am consultat cu oameni care cunosc legea. Si chiar dacă ne va afecta, asta e. Greșești, plătești, așa e în viață. N-am să regret niciodată că am trecut la PSD, pentru că eu cred că sunt singurul primar din județ care trebuia să treacă, pentru că fiind dl președinte (n.n. președintele Consiliului Județean Dâmbovița) de la Malu cu Flori ar fi fost chiar culmea tocmai eu să zic nu. Să stăm tot timpul de scandal pentru niște idei politice?! Eu vreau să fac treabă la Malu cu Flori”.

 

„Sunt pregătit pentru consecințe”

Nicolae Tudorache, primar Brezoaele

„Nu știu dacă voi fi afectat sau nu. Dacă mă va afecta, asta este, mergem înainte. Viața îți oferă de toate, sunt pregătit pentru consecințe. Nu regret că am trecut la PSD, nu m-aș întoarce înapoi la PDL”.

 

„Sunt foarte hotărât, nu mă întorc la PDL”

Marian Alexe, primar Bărbulețu

„Ordonanța și-a produs efectele, chiar dacă se transformă în lege. Eu cred că nu afectează în nici un fel. Niciodată nu o să regret că am trecut la PSD. A fost opțiunea mea. Pentru nimic nu m-aș întoarce la PDL. Sunt foarte hotărât”. În Dâmbovița, 22 de primari și peste 180 de consilieri au ales să meargă „pe mâna” Ordonanței 55 și și-au schimbat partidul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale