Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2022 00:17

Ieri, la sediul PNL Dâmbovița,


A A

Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene

Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene

*Instruirea a făcut-o nimeni altul decât secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean: „Programul Operațional Regional care are o alocare istorică”

 

La invitația președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, care este și vicepreședinte al Senatului României, Ovidiu Câmpean, ministrul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a participat ieri, la Târgoviște, la o întâlnire de lucru cu primarii liberali din județul Dâmbovița,  tema principală a discuțiilor fiind tocmai absorbția mai rapidă a fondurilor europene. La sediul PNL Dâmbovița, Ovidiu Câmpean a participat și la conferința de presă care a fost susținută de conducerea acestei formațiuni politice în plan județean, respectiv Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița  și Aurelian Cotinescu, președnte PNL Târgoviște.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ovidiu Câmpean a semnalat că în acest moment suntem pe ultima fază de absorbție a fondurilor europene, pe programele financiare din fonduri europene pe perioada 2014-2020, și că  toate cheltuielile vor fi eligibile doar până în decembrie 2023, pentru că se aplică  regula de n+3.

,,Voi verifica și două proiecte din fonduri europene finanțate prin Programul Operațional Regional pentru a vedea și stadiul acestor proiecte în orașele și comunele din județul Dâmbovița. Extrem de important este acest dialog între Guvern și autoritățile locale tocmai pentru a pregăti următoarea perioadă de finanțare din fonduri europene și aici dezvoltarea regională, dezvoltarea comunităților locale primește fonduri substanțial mai mari decât în perioada care a trecut. Mă refer la Programul Operațional Regional care are o alocare istorică, este pentru prima dată împărțit în 8 regiuni, care sunt autorități de management la nivelul fiecărei regiuni, deci avem de-a face și cu o descentralizare a deciziei cu privire la finanțarea din fonduri europene. Față de o alocare de 870 de milioane de euro, în perioada care tocmai s-a încheiat, avem pentru perioada 2021-2027 pentru Sud Muntenia o alocare de peste 1,3 miliarde de euro din fonduri europene și cred că este foarte important să pregătim încă de pe acum proiectele care vor fi finanțate din aceste fonduri europene. De asemenea și PNRR-ul este un program foarte important, au fost mai multe apeluri deja lansate, urmează să se semneze contracte de finanțare pe eficiență energetică dar și pe alte măsuri care au fost lansate... Tocmai a fost aprobată și o cerere de rambursare, prima plată, de către Comisia Europeană din PNRR în valoare de circa3 miliarde de euro’’, a declarat Ovidiu Câmpean.  

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”
Adrian Țuțuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului României!
„OUG pe energie va fi modificată în maxim o lună”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale