Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.03.2019 00:20

La recenta ședință de la Târgoviște a filialei județene a Asociației Comunelor din România,


A A

Primarii comunelor, la bilanțul problemelor

Primarii comunelor, la bilanțul problemelor

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Ședința filialei dâmbovițene a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, desfășurată recent la Târgoviște, a fost un bun prilej pentru numeroși edili din județul nostru de a-și vărsa of-urile… administrative. Astfel, după ce președintele ACoR Dâmbovița, Dorinel Soare, a prezentat raportul privind activitatea filialei județene, unii dintre primarii de comună au adus în discuție diverse probleme cu care se confruntă, precum și diverse doleanțe. Întâi și-ntâi, edilii s-au plâns de bugetele locale prea mici. O altă problemă ridicată în ședință a fost despre faptul că primarii nu au siguranța unei surse de existențe după ce își termină mandatul. Pe lista nemulțumirilor a fost trecut și numărul mare de atribuțiuni pe care edilii trebuie să le îndeplinească, deși… unele nu țin de autoritățile locale ! „Eu cred că am avea nevoie în structurile noastre, dar și mai sus de atât, de oameni care să perceapă lucrurile care se întâmplă în asociația nostră și la nivelul funcției de primar. De prea multe ori, noi răspundem pentru ce nu suntem răspunzători și toate se sparg în capul nostru. S-ar putea unora să li pară excesivă pretenția noastră, dar dacă ar fi să facem o comparație cu alte categorii socioprofesionale, fără să fiu acuzat de modestie, dar suntem primii în ceea ce privește responsabilitatea și primii în importanța funcției pe care o exercităm, pentru că ne luptăm pentru toate interesele comunității. Va trebui ca noi, primarii, să fim mai aplecați și mai insistenți în a determina pe cei care ne conduc să accepte aceste doleanțe ale noastre, pentru că avem colegi, și ne pare foarte rău pentru ei, deorece nu au nicio sursă de existență. Vorbim de foști primari. Atunci ne punem problema, noi ce facem ? Pentru că mâine am putea fi în locul lor! Vrem să lăsăm ceva în urmă pentru cei care vin după noi. Avem nevoie de o lege prin care să fim protejați”, a declarat primarul comunei Niculesti și președintele asociaței comunelor din Dâmbovița, Dorinel Soare.

„A apărut un decalaj foarte mare între comune”

Președintele AcoR România, Emil Drăghici – primarul comunei Vulcana-Băi, a făcut, la rândul domniei sale, câteva precizări referitoare la problemele cu care se confruntă primarii de comună, atât în județul Dâmbovița, cât și la nivel național. „Legea 153 nu este este bună pentru comune. A apărut un decalaj foarte mare între comune și orașe și îl avem exemplu pe Adrian Dumitru de la Blejoi. Comuna acestuia este mai mare, ca volum bugetar, față de 70% din orașele României, față de 35% dintre municipile României. Atribuțiile sunt aceleași. De ce el, ca salariu, este la nivelul viceprimarului orașului cu același număr al locuitorilor? Ar trebui să avem o discuție mai aplicată într-un cerc mai mic pe acest subiect. Primarii de la comune au fost priviți ăia mici și proști. Nu mi se pare normal ca un primar de la o comună, care are aceleași atribuții cu un primar de la oraș, să fie plătit mai puțin. La un municipiu ai departamente bine conturate; la comună ești ca o moașă comunală. Un funcționar face treaba la 3-4 compartimente, iar primarul de la comună e mai prost plătit decât viceprimarul de la orașul cu același număr al locuitorilor și nu este normal acest lucru”, s-a plâns primarul comunei Vulcana Băi și președintele Asociaței Comunelor din România, Emil Drăghici.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

În amintirea lui 20 mai de odinioară...
Președintele CJD, supărat pe Poliție
Comunicat de presă Poliția Locală Târgoviște
Dezbatere regională la Instituția Prefectului
Șoseaua Mihai Bravu va intra în reabilitare
Spitzenkandidat, ultimul episod
Investiții de 162 de milioane de lei în infrastructura școlară
Isterie electorală
Focarul de pestă porcină din Poiana a fost stins
CJD, strategii turistice cu specialiști ASE


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În amintirea lui 20 mai de odinioară...

Ciudate mai sunt căile, nu ale lui Dumnezeu, de data asta, ci ale lui herr Klaus Werner Iohannis! De ce? Păi, ce-i veni, de pildă, să pună de-o aniversare a Revoluției din decembrie ’89 la... 20 mai, anul de grație (electorală) 2019? Mai ales că ziua asta are niște tâlcuri interesante. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale