Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2014 16:08

Târgoviște - Până nu este adusă la standardul de calitate cerut,


A A

Primăria nu va recepționa asfaltarea tronsonului Radu de la Afumați – Petru Cercel

Primăria nu va recepționa asfaltarea tronsonului Radu de la Afumați – Petru Cercel
După o vară întreagă de lucrări, a apărut prima problemă majoră, iar primăria este la prima lucrare pe care o contestă și avertizează că nu o va recepționa

❚ Proaspăt reabilitat și asfaltat pe fonduri europene în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, pe sectorul respectiv au apărut deja probleme grave de planeitate: stratul de uzură turnat prezintă denivelări ❚ Nemulțumit de calitatea lucrărilor de pe acest tronson, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, așteaptă un raport de la dirigintele de șantier, document care va sta la baza dispoziției de refacere a tronsonului, iar consultantul va trebui să ia probe de asfalt, să verifice și să ajungă la o soluție

ANA MARIA POPESCU

 


 

Executivul Primăriei Târgoviște avertizează constructorul, consultantul și dirigintele de șantier că nu va recepționa lucrarea de asfaltare a tronsonului Radu de la Afumați – Petru Cercel până când aceasta nu va corespunde standardelor de calitate. Se pare că pe acest tronson rutier din municipiu, proaspăt reabilitat și asfaltat, au apărut probleme grave de planeitate, adică stratul de uzură turnat prezintă denivelări. Nemulțumit de calitatea lucrărilor executate pe acest tronson, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a purtat deja discuții cu dirigintele de șantier de la care așteaptă un raport document care va sta la baza dispoziției de refacere a lucrărilor pe tronsonul Radu de la Afumați – Petru Cercel.

„Dacă e cineva de vină, atunci să plătească și să aducă lucrarea în stadiul de calitate cerut”

Viceprimarul municipiului susține că altă soluție în afară de refacerea lucrărilor nu există, iar dacă dirigintele de șantier este de altă părere, nu are decât să-și asume responsabilitatea, să semneze situația de lucrări și să răspundă pentru greșeli. În „ședință” va fi băgat cât de curând și consultantul, care va trebui, la solicitarea Executivului, să ia probe de asfalt, să verifice și să ajungă la o soluție de îmbunătățire a calității lucrării. Cristian Stan a declarat: „Pe tronsonul de la sensul giratoriu cu Radu de la Afumați către Petru Cercel, din punctul meu de vedere lucrările au fost făcute, nu o să mă feresc de cuvinte, prost. Aștept punctul de vedere al dirigintelui de șantier. Eu am văzut și cred că se observă cu ochiul liber că pe ceea ce înseamnă planeitate sunt lipsuri mari. Dacă soluția pe care o va da dirigintele de șantier va fi de refacere a lucrării, se va reface lucrarea. Asta înseamnă că se scoate din nou stratul de uzură și se va turna așa cum trebuie să arate o lucrare nouă pe bani europeni, pentru că nu ne putem bate joc de aceste fonduri și, până la urmă, noi suntem cei care răspundem. Aștept părerea dirigintelui de șantier și, dacă va fi raport de neconformare, nu vom avea altă soluție decât să dăm dispoziție să fie refăcut tronsonul respectiv. Dacă dirigintele de șantier semnează situația de lucrări, este treaba lui, dar avem o problemă pentru că, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie semnată situația și nu ar trebui să fie recepționată lucrarea la modul acesta. Pe aceste lucrări există un consultant, o firmă din Craiova, dar nu vreau să rețin nici nume și nici persoane, nu este problema mea să știu și să rețin cine este o persoană implicată în proiect. La mine ajung documentele de calitate, nu mă interesează nici cine execută, nici cine dă consultanță, nici cine a proiectat. Dacă e cineva de vină, atunci să plătească și să aducă lucrarea în stadiul de calitate cerut”.

„Așa cum arată lucrarea, nu va fi recepționată”

În prezent, administrația municipală așteaptă și reacția consultantului: „Eu nu sunt mulțumit de calitate. Dar avem un consultant, trebuie să vină un raport de neconformitate, pentru că fără acest raport noi nu putem acționa în momentul de față. Vom avea discuții cu el, vom lua noi probe dacă el nu le va lua și vom ajunge la o soluție. Cred că în momentul de față lucrarea respectivă trebuie să fie refăcută la nivel de strat de uzură, pentru că acolo, au fost probleme. Am discutat cu dirigintele de șantier, a spus că va verifica și vom vedea. Dar, așa cum arată lucrarea, nu va fi recepționată de Primăria Târgovi ște”, a avertizat viceprimarul Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Dan la 05.10.2014 12:34

Revin cu o observatie: si pe str. Radu de la Afumati sunt probleme cu planeitatea, dupa ploaie raman balti mai multe zile, in functie de evaporarea naturala. Pentru ca inca de la turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, dupa o ploaie, apa nu s-a scurs la canal ci a format vreo 3 balti. Atentionati, lucratorii au spus ca se va remedia situatia la turnarea stratului de uzura. Nu s-a remediat.


Trimis de Dan la 03.10.2014 08:49

E un inceput bun! Sa se verifice si partea dinspre digul cetatii, s-a cam intrat cu buldozerul in monumentul istoric, pentru pista de biciclete. Dar nu e o problema, atat timp cat la intersectia cu str. Ion Cioranescu, infipta in digul-monument istoric, troneaza, mizerabil, o platforma de colectare a gunoiului, ocolita cu grija(?)de traseul pistei pentru biciclisti. Un bun loc de recreere, prevazut cu banci;vara e ...
Cu vointa orice lucru prost gandit/facut, se poate indrepta!
Succes!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale