Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.06.2019 00:18


A A

Prezențe exotice în Babel FAST

Prezențe exotice în Babel FAST

Asociația Internațională pentru Artele Spectacolului și Cercetare, cu denumirea prescurtată IAPAR, a prezentat un spectacol de teatrudans bazat pe tehnici vechi de dans indian și de teatru kathakali. „In transit” a însemnat mișcare fluidă într-un spațiu infinit. Interpretele au dovedit mobilitate și expresivitate, iar publicul a luat cu el starea de liniște indusă de melodiile cu specific indian. Spectacolul „Julius Caesar” al trupei din Algeria, Forssane el Rokeh (Cavalerii deșertului), a reprezentat o viziune proaspătă asupra cunoscutului text de William Shakespeare. S-au remarcat câțiva actori cu abilități muzicale și corporale speciale. Chiar dacă vremea a fost mai răcoroasă, Scena Kalejdoskop din Polonia s-a bucurat de public numeros în Piața Mihai Viteazul. Don Juan a avut la Târgoviște foarte multe pretendente și inima lui nu s-a putut hotărî, astfel încât focul dragostei a mistuit-o. Ieri, 5 iunie, a avut loc workshop-ul „Yoga for performers”. Participanții au fost membri ai trupelor străine, voluntari Babel, studenți scoțieni și coreeni. Impresii la cald: distracție și relaxare. Tot ieri, la Sala Mare, primul spectacol al zilei a fost al companiei cu nume greu de pronunțat din orașul Masan, Coreea de Sud: Sangsangchangkko (The Imaginary House / Casa Imaginară), spectacolul „After” („După”) despre viața unui bărbat influențată de personalitatea agresivă a tatălui său. Un spectacol non-verbal sensibil și pregnant vizual și gestual. „Fiecare duine” („Fiecare om”) a fost un spectacol plin de prospețime al studențiilor de la Edinburgh College, Scoția ce a avut loc în Piața Mihai Viteazul. Tot în aer liber, Eccentrici Dadaro sunt niște clovni simpatici și revoltați, care au arătat stupiditatea războaielor de-a lungul istoriei în spectacolul „Operativi!”. Seara s-a încheiat cu un spectacol mult-așteptat: „Not a children`s game” („Nu e un joc de copii”), bazat pe o estetică minimalistă, în tonuri de alb, negru, gri sau turcoaz. VEDEți BABEL cu mintea deschisă, fără prejudecăți estetice sau culturale! Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, Heildelberg Cement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale