Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2014 00:15

Pompierii dâmbovițeni amintesc regulile pentru...


A A

Prevenirea incendiilor în unitățile de învățământ

Prevenirea incendiilor în unitățile de învățământ
Incendiile în unitățile de învățământ pot avea consecințe dintre cele mai grave

Au mai rămas câteva zile până la începerea noului an școlar 2014-2015. Pentru siguranța elevilor, pe timpul cât se află la cursuri, trebuie evitată producerea unor evenimente, dintre care cele mai grave ar fi incendiile. Producerea unui incendiu într-o unitate de învățământ poate avea consecințe deosebit de grave, prin pierderi de vieți omenești și pagube materiale deosebite.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, Serviciul Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmbovița reamintește câteva reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor pentru unitățile de învățământ, premergător și pe timpul desfășurării anului școlar:

 

 

❚ Premergător începerii anului școlar: verificarea instalațiilor electrice, de încălzire și a instalațiilor de protecție împotriva descărcărilor electrice atmosferice de către personal autorizat; verificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor de către personal autorizat; asigurarea necesarului de stingătoare conform prevederilor normelor în vigoare; asigurarea evacuării rapide și sigure a persoanelor și bunurilor din clădire - întocmirea și afișarea planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Acestea se întocmesc: pe nivel, dacă se afla simultan mai mult de 30 de persoane; pe încăperi, dacă în ele se afla cel puțin 50 de persoane; pentru încăperile destinate cazării, indiferent de numărul de locuri. Planurile de evacuare se afișează pe fiecare nivel, pe căile de acces și în locurile vizibile, astfel încât să poată fi cunoscute de către toate persoanele, iar în încăperi destinate cazării, pe partea interioară a ușilor; stabilirea unui sistem de anunțare-alarmare în caz de incendiu precum și a măsurilor de informare și cunoaștere a acestuia de către elevi, personalul didactic și didactic auxiliar; clasele în care sunt elevi cu handicap locomotor și clasele I trebuie amplasate pe cât posibil la parter; înainte de sezonul rece se vor verifica, cu personal autorizat, mijloacele de încălzire locală.

❚ Pe timpul desfășurării anului școlar: menținerea liberă a căilor de acces, intervenție și evacuare a persoanelor și bunurilor în caz de incendiu; traseele căilor de evacuare se marchează cu indicatoare standardizate, astfel încât să asigure atât posibilitatea recunoa șterii cu ușurință a traseului de urmat spre exterior, cât și circulația lesnicioasă, atât ziua cât și noaptea; în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor, nu se admite amenajarea de încăperi ori locuri de lucru, depozitare etc.; în laboratoare, ateliere etc. se vor introduce numai materialele didactice (substanțe, reactivi etc.) necesare pentru ziua respectivă; la încheierea activităților didactice se vor goli coșurile de gunoi în locurile special destinate, situate în afara construcțiilor, se deconectează aparatele/sistemele de ventilație/climatizare locală, se întrerupe iluminatul artificial și se oprește alimentarea cu energie electrică; iluminatul de siguranță se menține în stare de funcționare la parametri optimi; semestrial se vor executa exerciții de alarmare-evacuare cu asigurarea participării întregului personal de elevi și cadre didactice; se vor desfășura activități privind educația elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în domeniul apărării împotriva incendiilor, care se va face organizat în școli, conform unei programe de învățământ.

 

Compartiment informare și relații publice ISU Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Minor declarat dispărut, depistat a doua oară de jandarmii dâmbovițeni
Întreruperi de energie electrică programate
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale