Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.01.2018 00:21

Ieri, CPECA, CCD, ISJ și Primăria Târgoviște au anunțat lansarea unui program pentru...


A A

Prevenirea consumului de tutun și alcool la clasele I și a II-a

Prevenirea consumului de tutun și alcool la clasele I și a II-a

❚ Programul de dezvoltare emoțională a elevilor din clasa I și a II-a, intitulat „ABC-ul emoțiilor”, are ca rol prevenirea consumului de droguri, alcool și tutun, la vârste fragede și va debuta în municipiul Târgoviște începând cu 8 februarie a.c.

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgoviște, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmbovița, ai Casei Corpului Didactic (CCD) Dâmbovița și ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), au anunțat că vor implementa, în premieră, un program de dezvoltare emoțională a elevilor din clasa I și a II-a. Acest proiect are ca rol prevenirea consumului de droguri, precum alcool și tutun, la vârste fragede. Potrivit organizatorilor, programul vizează formarea și consolidarea abilităților emoționale cu rol de factori de protecție în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe conștientizarea de sine, abilități de comunicare declarativă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii grupului și de adaptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă. Programul va debuta în școlile din municipiu pe 8 februarie a.c., atunci când specialiști ai Centrului de Prevenire Antidrog Dâmbovița și ai Casei Corpului Didactic vor iniția cursul de formare profesională continuă a cadrelor didactice care desfășoară activități cu elevii din clasele I și a II-a din unitățile școlare târgoviștene, în scopul dezvoltării unor tehnici și metode de comunicare interactivă. În cea de-a doua etapă de implementare a programului, respectiv în lunile februarieiunie, cadrele didactice participante vor realiza, într-un format atractiv pentru copii, o serie de activități specifice care să faciliteze dezvoltarea abilităților emoționale a peste 500 de elevi din clasele I și a II-a din municipiul Târgoviște. Suportul de curs pentru elevi este finanțat de Primăria Târgoviște, care se implică astfel în problemele reale ale comunității.

„Vârsta de la care copiii încep să aibă tangențe cu acest fenomen a scăzut, în ultimul deceniu, cu patru ani”

„Implicarea Primăriei Târgoviște în acest proiect este finanțarea suportului de curs. Această activitate de prevenire a consumului de droguri este una foarte complexă, care implică deopotrivă cadrele didactice, elevii, părinții, iar părinții au un rol major în prevenirea consumului de droguri, chiar dacă vorbim de copii foarte mici. De ce spun asta?! Pentru că, spre exemplu, pachetul de țigări lăsat pe masă poate constitui nu neapărat un imbold pentru copil să ia o țigară, dar conștientizează ca fiind ceva acceptat tutunul sau fumatul, iar la vârsta aceasta fragedă nu reușește să facă foarte bine distincția. Acesta este numai un exemplu a ceea ce înseamnă această activitate de prevenire a consumului de droguri, cu mențiunea că vârsta de la care copiii încep să aibă tangențe cu acest fenomen a scăzut în ultimii zece ani cu patru ani, ceea ce reprezintă un element destul de îngrijorător”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Nicio vârstă nu-i prea fragedă pentru a le inocula copiilor că drogurile sunt un lucru rău”

„Aparent la clasa I și a II-a nu ar trebui să ne punem problema educației prin prisma prevenției consumului de droguri, dar considerăm că nicio vârstă nu-i prea fragedă pentru a le inocula, în subconștient măcar, copiilor că ăsta este un lucru rău... Prin urmare, iată că de la debutul ciclului școlar colaborăm cu Centrul de Prevenire Antidrog și cu Primăria în această situație. S-a editat un mic manual în câteva sute de exemplare, astfel încât fiecare copil să aibă și un suport de curs. (...) Sunt unități școlare în care gradul, să zicem, de educație al părinților este diferit. În suportul de curs se găsește cam ceea ce trebuie să înțeleagă un copil de clasa I sau a II-a din consumul de tutun, de alcool, faptul că-i face rău tăticului lui la inimă și la plămâni este bine să știe de acum, nu trebuie să punem în discuție că el, copilul, nu este bine să fumeze... Deocamdată trebuie să știe că nu este bine nici când tatăl lui fumează, nici când mama lui bea și invers, să înțeleagă că astea sunt lucruri rele, iar în subconștientul lui astea să rămână lucruri dăunătoare sănătății. Asta este important...”, a declarat Sorin Ion, inspector școlar general ISJ Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale