Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.06.2022 00:13

Descoperire îngrijorătoare:


A A

Prevalență de 2,6% la virusurile hepatitice B și C în județul DÂMBOVIȚA!

Prevalență de 2,6% la virusurile hepatitice B și C în județul DÂMBOVIȚA!

Un studiu efectuat, în cadrul unui proiect european, a scos în relief o situație  îngrijorătoare la nivelul județului Dâmbovița!  În cadrul campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B și C au fost testate până acum 13.667 de persoane cu domiciliul în județul Dâmbovița. În urma efectuării testării au fost depistate 357 persoane infectate cu virusurile hepatitice B sau C.

Din cele 357 persoane depistate pozitiv, 206 au infecția cu virusul hepatitic B și 151 sunt infectate cu virusul hepatitic C. Cu o prevalență generală de 2,6% la infecțiile virale B și C, rezultatele înregistrate în cadrul campaniei de testare din județul Dâmbovița indică existența unui bazin silențios de persoane infectate care nu își cunoșteau condiția și care puteau transmite virusul fără a ști. Se observă o prevalență mai mare a infecției cu virusurile hepatitice B și C, raportat la populația testată, în rândul femeilor, respectiv 2,8%, față de 2,3% în rândul bărbaților. 

De asemenea, se observă o prevalență mai mare în rândul populației din mediul urban, respectiv 3,3%, față de prevalența înregistrată în  mediul rural, 2,6%. Din cele 1.013 persoane testate cu domiciliul în mediul urban, 33 au avut rezultat pozitiv la infecția cu virusurile B sau C.  În calitate de coordonator județean al medicilor de familie în proiectul LIVE(RO)2 SUD, dr. Liliana Drugău a apreciat eforturile colegilor înscriși în program.

„Ne-am propus să testăm 10.000 de persoane și deja, la 1 iunie, am depășit cu mult cifra propusă. Am pornit cu convingerea că vom face un lucru bun pentru comunitățile în care muncim, iar cifrele dovedesc cu prisosință acest lucru. Nu pot spune că ne bucură numărul mare de persoane depistate pozitiv, decât prin prisma meseriei de medic, pentru că am putut da șansa acestor persoane sa aibă acces la investigații complexe și tratament de top, oameni care altfel nu ar fi accesat sistemul medical”.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Se lucrează la extinderea primăriei
Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale