Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2018 00:21

Astăzi, în CEx al PSD, va fi dezbtătută scrisoarea prin care, alături de alți doi lideri centrali,


A A

Președintele PSD Dâmbovița cere demisia lui Liviu Dragnea

Președintele PSD Dâmbovița cere demisia lui Liviu Dragnea

❚ Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a semnat, alături de liderii PSD Paul Stănescu - vicepremier al României și Gabriela Firea - primarul general al Capitalei, în numele unui comitet de inițiativă, un document intitulat „Declarație privind Starea Partidului Social Democrat”, prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și de la șefia Camerei Deputaților, pe lângă alte 18 solicitări ❚ Și alți reprezentanți ai PSD Dâmbovița și-au afirmat susținerea pentru demersul întreprins de Adrian Țuțuianu și de ceilalți doi lideri ai Partidului Social Democrat

 

A.V.

 


 

Astăzi, în Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat, va fi dezbătută scrisoarea pe care Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a semnat-o alături de liderii PSD Paul Stănescu - vicepremier al României și Gabriela Firea - primarul general al Capitalei, în numele unui comitet de inițiativă. Prin documentul intitulat „Declarație privind Starea Partidului Social Democrat”, cei trei semnatari cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și de la șefia Camerei Deputaților, pe lângă alte 18 solicitări. „Demersul nu e doar al meu, ci al multor colegi, lideri cu greutate. Trebuie văzut în termenii responsabilității totale față de acest partid. Dacă am făcut acest pas, l-am făcut pentru că nu mai putem privi nepăsători la degradarea nedreaptă a imaginii PSD. Asumarea unor decizii care să dea suflu nou partidului și guvernării e inevitabilă și scrisoarea noastră trage acest semnal de alarmă. Nu mi-am asumat niciodată gesturi politice, fără ca ele să aibă întărirea Organizației pe care o reprezint. Înainte de a face acest pas, am primit mandatul PSD Dâmbovița în acest sens”, a afirmat senatorul PSD Adrian Țuțuianu despre Declarație, pe care o redăm alăturat.

Susținere în teritoriu pentru Declarație

Lideri ai PSD Dâmbovița și-au afirmat susținerea pentru demersul întreprins de Adrian Țuțuianu și de ceilalți doi lideri ai Partidului Social Democrat. Deși unii dintre ei au contestat demersul din punct de vedere procedural, fostul președinte CJD Alexandru Oprea afirmând chiar că nu a existat un mandat oferit explicit de organizația județeană Dâmbovița pentru semnarea Declarației, se pare că există totuși un consens asupra necesității de a discuta și de a pune la punct lucrurile în interiorul partidului la nivel național.

Cristian Stan, primarul mun. Târgoviște: „A fost un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene”

Cristian Stan, primarul Târgoviștei, președinte al Organizației municipale PSD și secretar executiv PSD Dâmbovița, a declarat: „Demersul public asumat de președintele Adrian Țuțuianu a fost, anterior, supus dezbaterii în Biroul Permanent Județean și Comitetului Executiv Județean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, așadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizației Județene, în dreptul căruia domnul Țuțuianu a acționat. Mai mult, adaug și eu, ca președinte al Organizației PSD Târgoviște, că susțin acest demers, ca unul care privește în jurul său și simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere.”

Daniel Comănescu, președinte CJD: „Situația la nivelul partidului este una tensionată”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a afirmat: „Consider că demersul public asumat de președintele Organizației Județene a PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este unul menit să clarifice anumite lucruri care nemulțumeau de foarte mult timp. Demersul nu reprezintă un atac la persoana președintelui Liviu Dragnea, ci o recunoaștere a faptului că, în prezent, situația la nivelul partidului este una tensionată. Nu putem și nu trebuie să ne mințim pe noi înșine că starea generală din partid este bună. Nu este o situație ușoară, dar am convingerea că acest moment va fi depășit cu bine pentru că domnul Adrian Țuțuianu este un lider cu viziune și principii politice pe care le apăr. Sunt sigur că acest moment de încercare poate fi depășit, cu maturitatea politică de care noi toți trebuie să dăm dovadă, încercând să nu ne raportăm la noi înșine, ci la întreg partidul din care facem parte și spre care sunt acum ațintiți ochii tuturor românilor din țară, dar și dincolo de granițele sale.”

Sandu Gabriel Dănuț, primarul com. Voinești: „Inițiativa se bazează pe argumente adunate din teritoriu”

Primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a declarat: „În aceste zile de tensiune internă, când problemele din sânul PSD au ieșit la suprafață, ca primar și vicepreședinte al PSD Dâmbovița, susțin demersul curajos al liderului Organizației, senatorul Adrian Țuțuianu, care i-a solicitat șefului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas înapoi și să renunțe la funcțiile pe care le ocupă. Consider că inițiativa absolut democratică a liderilor PSD Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Paul Stănescu este bine întemeiată și se bazează pe argumente adunate din teritoriu. Acest demers va avea ca rezultat întărirea Partidului Social Democrat, cea mai mare formațiune politică din România. Liviu Dragnea trebuie să plece! A arătat ce este în stare să facă, iar partidul a început să scadă în sondaje. Tocmai de aceea îi cerem să se retragă!”Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PNL și-ar dori mai mult dialog în CJD
Schimbarea președintelui CJD lasă rece PNL Dâmbovița
PSD a cerut strămutarea procesului cu Adrian Țuțuianu
"Ne-am propus să ascultăm cetățenii și să fim vocea lor"
Tensiuni politice în ședința CJD
"România s-a împrumutat cu peste 12 miliarde de euro"
"Organizația PSD Dâmbovița merge înainte la fel de puternică și unită"
Adrian Țuțuianu a cerut la Tribunal suspendarea deciziei CEx PSD
"Furăm modelul PSD de organizare"
"Există riscul de a se intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor"


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale